ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρόδος: Ρομά μέλος σπείρας διαρρηκτών τραυμάτισε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

19 ετών ο δράστης

Ρόδος: Ρομά μέλος σπείρας διαρρηκτών τραυμάτισε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

Χειροπέδες σε έναν 19χρονο Ρομά κατάφερε να περάσει ένας αστυνομικός, την στιγμή που έβγαινε από ένα σπίτι το οποίο είχε διαρρήξει στη Ρόδο, παρ’ όλο που εκείνος του επιτέθηκε με κλωτσιές και γροθιές και τον τραυμάτισε.

Μετά από πάλη, ο αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Ιαλυσού κατάφερε να ακινητοποιήσει το νεαρό διαρρήκτη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα χρυσά κοσμήματα που είχε κλέψει από το σπίτι στην περιοχή Παραδείσι, στο οποίο είχε εισβάλει μαζί με άλλους δύο συνεργούς του που κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο 19χρονος, που είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά τη σύλληψή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλων Ρομά στον καταυλισμό του Καρακόνερου, προσήχθη στην Ασφάλεια και από την προανάκριση που ακολούθησε διαπιστώθηκαν τα στοιχεία των τριών συνεργών του ηλικίας 15, 19 και 17 χρόνων, μαζί με τους οποίους παραβίαζαν τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες σε σπίτια της περιοχής χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία και άρπαζαν κοσμήματα, χρήματα, ρολόγια κι άλλα τιμαλφή.

Στις 12 Οκτωβρίου είχαν κλέψει τέσσερις ασύρματους, τρεις αλυσίδες, ένα κομπολόι και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.400 ευρώ από ένα σπίτι στον Θεολόγο, ενώ την επόμενη ημέρα άρπαξαν 300 ευρώ, διάφορα ρολόγια, ασημένια κοσμήματα και τιμαλφή αξίας 1.700 ευρώ από ένα σπίτι στην Παστίδα.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν μέσα σε μια μαξιλαροθήκη που είχαν κρύψει σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, κοντά σε αυτό που είχαν διαρρήξει. Ακόμη, την περασμένη Δευτέρα, έκλεψαν μια μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη έξω από ένα σπίτι στην Κρεμαστή και τη μοτοσικλέτα ενός αστυνομικού που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι του στην Παστίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 19χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικών βλαβών και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Οι άλλοι τρεις συνεργοί του Ρομά που αναζητούνται, έχουν επίσης απασχολήσει πρόσφατα την Αστυνομία για κλοπές και διαρρήξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.