Σαντορίνη: Nέα τηλεφωνική απάτη – Απέσπασαν σε λίγα λεπτά 5.000 ευρώ από 42χρονο

Ο επιτήδειος απέσπασε 4.900 ευρώ από ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος

Σαντορίνη: Nέα τηλεφωνική απάτη – Απέσπασαν σε λίγα λεπτά 5.000 ευρώ από 42χρονο

Καθημερινές πλέον είναι οι διαδικτυακές απάτες σε βάρος πολιτών.

Οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι κάθε φορά τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, βρίσκουν τρόπους και μεθόδους προκειμένου να τους αποσπούν κωδικούς και στη συνέχεια να προχωρούν στη μεταφορά, είτε μόλις λίγων ευρώ, είτε πολλών χιλιάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν μερικά 24ωρα και συγκεκριμένα την Κυριακή 22/5, καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με θύματα ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

Ο επιτήδειος απέσπασε 4.900 ευρώ από ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος στη Σαντορίνη

Πρόκειται για έναν 42χρονο στη Σαντορίνη, ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που προσποιήθηκε τον πελάτη.

Ο… υποψήφιος τουρίστας, του είπε πως ήθελε να νοικιάσει δωμάτιο, όμως κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους τελικά κατάφερε -με πρόσχημα ότι ήθελε να προβεί στην πληρωμή του δωματίου- να του υποκλέψει τους κωδικούς του winbanking του αποσπώντας τελικά το ποσό των 4,900 ευρώ.

Ο 42χρονος αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και τελικά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, κατέθεσε στην αστυνομία μήνυση κατά αγνώστων.

Πώς πραγματοποιούνται οι απάτες

Ο τρόπος που καταφέρνουν οι επιτήδειοι και αποσπούν τους κωδικούς των υποψηφίων θυμάτων τους γίνεται κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας ή αποστέλλοντας μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο με σύνδεσμο που παραπέμπει σε ιστοσελίδα, η οποία προσομοιάζει με αυτή της τράπεζας, όπου καταχωρούν τους προσωπικούς τους κωδικούς) και στη συνέχεια μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα στέλνουν μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του θύματος, ζητώντας να «πατήσει» στον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ιστοσελίδα που προσομοιάζει με αυτή της τράπεζας, όπου -όπως και στην προηγούμενη περίπτωση- τα θύματα καταχωρούν τους προσωπικούς τους τραπεζικούς κωδικούς «δήθεν» για την επιβεβαίωση της συναλλαγής, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτούς και να μεταφέρουν χρηματικά ποσά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.