Συνελήφθησαν 6 Τούρκοι για διακίνηση μεταναστών στην Καλαμάτα

Κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας

Συνελήφθησαν 6 Τούρκοι για διακίνηση μεταναστών στην Καλαμάτα

Στη σύλληψη 6 Τούρκων διακινητών προχώρησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, αργά χθες το βράδυ, ύστερα από πολύωρη ανάκριση, μετά την διάσωση συνολικά 69 ανθρώπων, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου μεταξύ Ζακύνθου και Κατάκολου αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αφού μεταφέρθηκαν όλοι σώοι με σκάφος του Λιμενικού στο Λιμάνι της Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι 6 Τούρκοι άνδρες, ηλικίας 32, 39, 48, 51,  31 και 37 ετών αντίστοιχα ήταν οι διακινητές των μεταναστών.

Κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Καλαμάτα, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και το πιθανότερο είναι να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, καθώς και να τους οριστεί δικηγόρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υπόλοιποι 63 μετανάστες (61 Ιρανοί και 2 Αφγανοί) μεταξύ των οποίων και 5 νήπια, παραμένουν «φιλοξενούμενοι» στο χώρο των αποθηκών στο Λιμάνι της Καλαμάτας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποχωρήσουν με προορισμό κάποιο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.