ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγκτοι οι Ρομά – Οικογένεια άρπαξε 15χρονη για να την παντρέψουν με 16χρονο

«Όταν πήγαν να την αρπάξουν με χτύπησαν» κατέθεσε η γιαγιά του κοριτσιού

Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγκτοι οι Ρομά – Οικογένεια άρπαξε 15χρονη για να την παντρέψουν με 16χρονο

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απασχόλησε ο έρωτας δύο ανηλίκων Ρομά οι οποίοι «κλέφτηκαν» το βράδυ της περασμένης Τρίτης από οικισμό στα Διαβατά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια άγρια διαμάχη μεταξύ των οικογενειών τους. 

Στο εδώλιο έκατσαν δύο γυναίκες, η μητέρα του 16χρονου αγοριού και η γιαγιά του, οι οποίες κρίθηκαν ενοχές για αρπαγή ανηλίκου και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή, υπό τον όρο να μην προσεγγίζουν την 15χρονη και την οικογένειά της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 2 Απριλίου όταν οι δύο γυναίκες, μητέρα και γιαγιά του αγοριού, μαζί με άλλα άτομα, έφτασαν στο σπίτι της 15χρονης και την άρπαξαν από την γιαγιά της για να τη βάλουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να την οδηγήσουν στον 16χρονο με τον οποίο διατηρούν δεσμό τον τελευταίο χρόνο και θέλουν να παντρευτούν.

Μάλιστα η οικογένειά της κατήγγειλε ότι οι γυναίκες άσκησαν βία εναντίον τους προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν την ανήλικη και να… εξαφανιστούν.

Όπως κατέθεσε η γιαγιά του κοριτσιού, στο σπίτι της πήγαν τρία άτομα τα οποία την τράβηξαν από τα μαλλιά και της επιτέθηκαν προκειμένου να πάρουν την 15χρονη. Ύστερα την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε ένα χωράφι της Χαλκιδικής όπου βρέθηκε με τον 16χρονο, κάτι το οποίο πληροφορήθηκαν αργότερα, ενώ μία ημέρα μετά τη σύλληψη των δύο γυναικών το κορίτσι επέστρεψε.

«Η εγγονή μου είναι 15 ετών, ήθελα να σπουδάζει, να ζήσουν με άλλο τρόπο ζωής, όχι να παντρευτούν. Είχαν λίγο καιρό σχέση. Την πήραν με το ζόρι. Όταν πήγαν να την αρπάξουν με χτύπησαν. Εκείνη δεν ήθελε να πάει. Αυτή τη φορά αν την κλέψουν δεν πρόκειται να τη δώσουν ξανά, με προειδοποίησαν. Θέλω προστασία για εμένα και την εγγονή μου», κατέθεσε η γιαγιά του κοριτσιού.

Στην απολογία της η πρώτη κατηγορούμενη, 36χρονη μητέρα του αγοριού, είπε ότι «τα παιδιά αγαπιούνται και θέλουν να παντρευτούν, όμως δε μας θέλει η οικογένεια της κοπέλας καθώς έχουμε προηγούμενα».

«Η μικρή τον αγαπάει πάρα πολύ, κλαίει όλη μέρα αλλά την πιέζουν να πει άλλα πράγματα. Αγαπάει πάρα πολύ τον γιο μου. Εκείνη την ημέρα την πήρε μόνος του, εγώ δεν ήξερα τίποτα. Εκεί στη Χαλκιδική τους πήγε ένας φίλος του με το αμάξι. Τα παιδιά αγαπιούνται. Δεν θέλει να δώσει την εγγονή της για γαμπρό στον γιο μου», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι είναι ψέματα όσα κατήγγειλαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν στο δικαστήριο για ξυλοδαρμό και αρπαγή.

Η δεύτερη κατηγορούμενη, 53χρονη γιαγιά του ανήλικου αγοριού, αρνήθηκε τις κατηγορίες για αρπαγή και υποστήριξε ότι έκανε προσπάθεια για να εντοπιστούν τα δύο παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι οι εντάσεις μεταξύ των δύο οικογενειών δεν έλειψαν ούτε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τους αστυνομικούς να χρειάζεται να επέμβουν προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να διεξαχθεί η δίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.