ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Θεσσαλονίκη: «Τον χτύπησα στο κεφάλι και τον ώμο» παραδέχθηκε ο ένας από τους δύο αδερφούς μετά τον θάνατο του 52χρονου

Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως επιτέθηκε στο θύμα όταν αντιλήφθηκε ότι ο 52χρονος πήγε να τον χτυπήσει

Θεσσαλονίκη: «Τον χτύπησα στο κεφάλι και τον ώμο» παραδέχθηκε ο ένας από τους δύο αδερφούς μετά τον θάνατο του 52χρονου

Μισή ώρα μετά τον ξυλοδαρμό έμαθαν ότι ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών έχασε τη ζωή του, υποστήριξαν ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας τα δύο αδέλφια με καταγωγή από την Αρμενία, που το μεσημέρι της Τρίτης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τον θάνατο του 52χρονου, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογία τους, οι δύο κατηγορούμενοι που διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, 40 και 42 ετών, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «αισθανόμαστε σα να έπεσε ο ουρανός επάνω μας», υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο. Ως αιτία της αντιπαράθεσης που, σύμφωνα με τους ίδιους, οδήγησε στη συμπλοκή, ήταν το φαγητό που άφηνε ο θανών για τις αδέσποτες γάτες στον δρόμο, κάτι το οποίο τους ενοχλούσε και για αυτό του έκαναν παρατήρηση.

Ο 40χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως επιτέθηκε στο θύμα όταν αντιλήφθηκε ότι εκείνος πήγε να τον χτυπήσει. «Σήκωσε τις γροθιές του και στράφηκε προς το μέρος μου για να μου επιτεθεί και τότε τον χτύπησα με τα χέρια δύο φορές στον ώμο και δύο φορές στο κεφάλι», υποστήριξε συγκεκριμένα, ενώ ισχυρίστηκε ότι το θύμα τούς έφτυσε και προσέβαλε τη μητέρα τους που είχε σπεύσει στο σημείο του επεισοδίου.

Από τη μεριά του, ο 42χρονος αρνήθηκε ότι άσκησε σωματική βία εις βάρος του θύματος και υποστήριξε πως η μόνη συμμετοχή του στο επεισόδιο περιορίζεται στην προσπάθειά του να ανακόψει την πορεία των χτυπημάτων, καθώς έμπαινε ανάμεσα στον αδελφό του και τον 52χρονο για να τους χωρίσει.

Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στην ανακρίτρια πως ο πατέρας τους έχει καρκίνο και η μητέρα τους σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο 42χρονος υποστήριξε πως έχει ένα παιδί με νοητική στέρηση. «Αν μπούμε φυλακή, η απουσία μας θα είναι σημαντική και δε θα μπορούμε να τους φροντίζουμε», φέρεται να ισχυρίστηκαν.

«Ανάλογη των συνθηκών» χαρακτήρισε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Παρασκευάς Σπυράτος, την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα – ανακριτή για την προφυλάκιση των εντολέων του, τονίζοντας ωστόσο ότι η ιατροδικαστή έκθεση, η οποία αναφέρει ότι ο θάνατος του 52χρονου οφείλεται σε παθολογικά αιτία και συγκεκριμένα σε ισχαιμικό επεισόδιο, δεν έχει φτάσει έως σήμερα στο γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Όσον αφορά για τη θέση των εντολέων του, ανέφερε ότι παρέμεινε η ίδια και πρόκειται «για ένα περιστατικό το οποίο εξελίχθηκε από έναν επιπόλαιο διαπληκτισμό σε κάτι πολύ σοβαρότερο, αλλά αρνήθηκαν ρητά και κατηγορηματικά ότι μπορούσε να περάσει από το μυαλό τους ότι ο θανών θα είχε τα σοβαρά θέματα με την υγεία του».

Προσέθεσε, δε, ότι η «ιατροδικαστική εξέταση ενισχύει τη θέση τους, διότι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος επήλθε από καρδιά, από παθολογικά αιτία και δεν τον συνδέουν οι αρμόδιοι ιατροδικαστικές με τα χτυπήματα τα οποία ενδεχομένως δέχτηκε ο άτυχος θανών».

Ο κ. Σπυράτος, τόνισε, ότι τα δύο αδέλφια, που εξέφρασαν έντονα τη λύπη τους, επαναλαμβάνουν ότι είναι συντετριμμένοι και δηλώνουν ότι αυτό που ζουν είναι ο χειρότερος «εφιάλτης» τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ο θάνατος του 52χρονου φέρεται να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.