ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βασίλης Τόπαλος: Στο φως της δημοσιότητας η ιατροδικαστική έκθεση

Ο άτυχος πρωταθλητής έφερε βαρύ-εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα

Βασίλης Τόπαλος: Στο φως της δημοσιότητας η ιατροδικαστική έκθεση

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και τα  οποία περιέχονται στο φάκελο της δικογραφίας για τον θάνατο του 15χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η ιατροδικαστική έκθεση του Σωκράτη Τσαντίρη, ιατροδικαστή Πειραιά, ο οποίος εκτός από εξαντλητική έρευνα στα όργανα του άτυχου πρωταθλητή ζήτησε τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων ακόμη και με δείγμα τριχών για να αποδειχθεί αν έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες, που ενδεχομένως να προκάλεσαν το λιποθυμικό επεισόδιο που υποτίθεται ότι επέφερε τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μετέπειτα τον θάνατό του.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκύπτει ότι ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε κάνει χρήση ούτε ναρκωτικών ούτε αναβολικών ουσιών.

Τα πλέον εντυπωσιακά όμως είναι τα όσα καταγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής του Σωκράτη Τσαντίρη, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Τόπαλου και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου 2023 και έχει ήδη παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές.

Από την έκθεση προκύπτει ότι ο νεαρός πρωταθλητής δεν έφερε κάκωση στο πίσω μέρος του κεφαλιού, κάτι το οποίο ουσιαστικά κατακρημνίζει το σενάριο ότι λιποθύμησε στα καλά καθούμενα στις τουαλέτες του γυμναστηρίου.

Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, ο Τόπαλος υποτίθεται ότι βρέθηκε σε ύπτια θέση. «Ως εκ τούτου θα έπρεπε να εντοπισθούν κακώσεις στο πίσω μέρος του κρανίου», εξηγούν ερευνητές της υπόθεσης.

Σχετικά με το κρανίο, ο ιατροδικαστής γράφει ότι «στα μαλακά μόρια της κεφαλής δεν διαπιστώνονται κακώσεις. Κατά την εξέτασή τους στους κροταφίτες μυς δεν διαπιστώθηκαν ευρήματα – αιμορραγικές διηθήσεις. Στα οστά του θόλου του κρανίου διαπιστώθηκε εικόνα δεξιάς κρανιεκτομής. Δεν παρατηρήθηκαν οστικές κακώσεις κεφαλής επί της σπλαχνικής μοίρας αλλά και στον θόλο και στη βάση του κρανίου».

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγούν οι ειδικοί, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ότι στην περίπτωση που ίσχυε το ότι ο Τόπαλος μετά την ολοκλήρωση της προπόνησής του λιποθύμησε στο μπάνιο του γυμναστηρίου, τότε θα προέκυπταν από την ιατροδικαστική έκθεση τα σχετικά ευρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος πρωταθλητής έφερε βαρύ-εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά που αφορούσε σχεδόν όλη την πλάγια κυρτότητα του εγκεφαλικού ημισφαιρίου ως αποτέλεσμα, όπως εξηγούν οι ειδικοί, πλάγιας κίνησης του εγκεφάλου.

Δηλαδή το αιμάτωμα αυτό προκλήθηκε από πλάγια κίνηση του εγκεφάλου μετά από πλήγμα που δέχθηκε στα πλάγια μέρη του κεφαλιού του και συγκεκριμένα στους κροτάφους.

Αποτέλεσμα ήταν, βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης, να ραγούν φλέβες του υποσκληρίδιου χώρου και να σχηματισθεί το αιμάτωμα, το οποίο του στέρησε τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι μετά από τον αγώνα με τον μποξέρ μέσα στο ρινγκ είχε τον χρόνο να βγάλει τα γάντια και τα προστατευτικά που φορούσε, να περπατήσει όρθιος λίγα μέτρα μέχρι το μπάνιο και να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με κύκλους νευροχειρουργών εάν το αιμάτωμα προκαλείτο λόγω της πτώσης, θα ήταν κυρίως «ινιακής ή μετωπιαίας» χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πλάγια δύναμη που ασκήθηκε στο κεφάλι του εκλιπόντος αποκαλύπτει ότι δέχθηκε μπουνιά τύπου κροσέ» σχολίαζαν σχετικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.