ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκοπιανή ταινία διεκδικεί την Μακεδονία με τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων – Παίζει και η Ι.Πηλιχού! (βίντεο)

Σκοπιανή ταινία διεκδικεί την Μακεδονία με τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων – Παίζει και η Ι.Πηλιχού! (βίντεο)

Mια αλυτρωτική σκοπιανή ταινία στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί η Ελληνίδα ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού και λογοκρίθηκε στα Σκόπια και αναμένεται να προκαλέσει μόνο από την αφίσα της πολύ σοβαρές αντιδράσεις στην Ελλάδα.

Βγαίνει στους κινηματογράφους στην γειτονική χώρα και ονομάζεται «Mocking of Christ» έχει την υποστήριξη του Προέδρου της πΓΔΜ, Ιβανόφ, την απέχθεια του πρωθυπουγού Ζόραν Ζάεφ και μέσα σε όλα αυτά έχει Έλληνες ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Συμπτώματα μια ελληνικής κοινωνίας και ενός ελληνικού πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε λήθαργο και αποσάθρωση

Η υπόθεση της ταινίας, «Mocking of Christ», «Ο χλευασμός του Χριστού», έχει ως εξής: Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γεννέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια.

Ο κεντρικός ήρωας δολοφονείται, με «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Σκηνή με άκρως αλυτρωτικό νόημα και περιεχόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ταινία «Mocking of Christ», σε σκηνοθεσία του Γιάνι Μποζάτζι, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ πρόσφατα και μάλιστα κέρδισε και μνεία πρωτοπορίας. Στο δε Φεστιβάλ και στον κατάλογό του εμφανίζεται ως «Μακεδονική». Σκηνές του έργου γυρίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.