ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ο Ζ.Ζάεφ εξαγόρασε βουλευτές που είχαν αποχωρήσει; – Θα περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών;

Ο Ζ.Ζάεφ εξαγόρασε βουλευτές που είχαν αποχωρήσει; – Θα περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών;

Πληροφορίες από το προεδρικό μέγαρο των Σκοπίων αναφέρουν ότι «βρήκε» τις ψήφους, πρακτικά εξαγόρασε, τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να περάσουν την συνταγματική αλλαγή.

Αν αυτό αληθεύει σημαίνει ότι ορισμένοι από τους βουλευτές του VMRO που έχουν αποχωρήσει θα επιστρέψουν με το κατάλληλο τίμημα φυσικά, για να υπερψηφίσουν την αλλαγή του Συντάγματος που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών

Την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, φέρεται να εξασφάλισε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Το ίδιο δίκτυο υπογραμμίζει πως ανοίγει έτσι ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ τούτου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων, κατά την οποία είναι πολύ πιθανό να τεθεί ζήτημα παραίτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κρίστιαν Μιτσκόσκι, σύμφωνα με το 1TV, που επικαλείται κοινοβουλευτικές πηγές.

Mάλιστα το σκοπιανό δίκτυο αναφέρει ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν θα ανακοινώσουν και το γιατί θα τηρήσουν την στάση αυτή.

Προκαλούν απορία πάντως αυτές οι διαρροές καθώς το VMRO σύσσωμμο έχει αποχωρήσει από την Βουλή. Όσοι βουλευτές του εισέλθουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την οργή της σλαβικής πλειοψηφία η οποία αντίκειται στις συνταγματικές αλλαγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συζήτηση και η ψηφοφορία αρχίζουν στις 16.00 ώρα Ελλάδος, οπότε σε λίγα λεπτά όλα θα έχουν τελειώσει είτε έτσι είτε αλλιώς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.