ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φαντασιοπληξίες Τιράνων: «Υπάρχει πογκρόμ κατά Αλβανών στην Ελλάδα» – Διάβημα στην Ελληνίδα πρέσβη

Φαντασιοπληξίες Τιράνων: «Υπάρχει πογκρόμ κατά Αλβανών στην Ελλάδα» – Διάβημα στην Ελληνίδα πρέσβη

(Aνανέωση 21.15) Παραμένουν τεταμένες οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή, «απάντησε με έντονο και ενδεδειγμένο τρόπο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα απολύτως ασφαλές κράτος».

Η Αθήνα παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτικοποίηση των γεγονότων από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

—————————————————–

Η Ελληνίδα πρέσβειρα στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ημερών στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς τα Τίρανα “ονειρεύονται” πογκρόμ κατά Αλβανών στην Ελλάδα.

Οι Αλβανοί προχώρησαν σε νέο διάβημα προς την Ελληνίδα πρέσβειρα κλιμακώνοντας τις κινήσεις τους πιθανότατα με τουρκικό “δάχτυλο”. Ζητούν και να καταδικάσουμε και να πάρουμε μέτρα για υποτιθέμενο πογκρόμ κατά αλβανών στην Ελλάδα

“Ζητήθηκε από την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων” λέει το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Της έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Στη συνέχεια τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της Ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσία στο Βουλαράτι» σχολιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τρίτη, η κ. Σουράνη είχε κληθεί για πρώτη φορά στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου της μεταφέρθηκε το μήνυμα ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για τη διερεύνηση της υπόθεσης Κ.Κατσίφα είνα η αλβανική εισαγγελία. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι οι συνθήκες θανάτου του Κ. Κατσίφα θα ερευνηθούν και από τις ελληνικές Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.