ΑΟΖ και κοιτάσματα εκτός από το Σκοπιανό στο «μενού» της Α.Μέρκελ – Έρχεται να στηρίξει Α.Τσίπρα & να πιέσει Κ.Μητσοτάκη

ΑΟΖ και κοιτάσματα εκτός από το Σκοπιανό στο «μενού» της Α.Μέρκελ – Έρχεται να στηρίξει Α.Τσίπρα & να πιέσει Κ.Μητσοτάκη

Με συγκεκριμένη ατζέντα έρχεται στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ καθώς θα ασκήσει πιέσεις για ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες εκτός από το Σκοπιανό και θέλει να δείξει την στήριξή της στον Α.Τσίπρα που τόσο αποτελεσματικά εφάρμοσε τα όσα του ζητήθηκαν για να υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών & να πιέσει τον Κ.Μητσοτάκη που πολύ πιθανόν θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός να τηρήσει την ίδια κακή για τα εθνικά συμφέροντα πορεία.

Η Α.Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις 10-11 Ιανουαρίου και θέλει να εξασφαλίσει ότι θα κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και από το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς θέλει την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και θέλει πάντα να υπάρχει πάνω από την Ελλάδα η «δαμόκλειος σπάθη» των «χωριστών Μακεδονιών».

Πέραν όμως αυτού αυτό που καίει την γερμανική εξωτερική πολιτική είναι η εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο και η άμεση κατασκευή του East Med.

Η Γερμανία είναι η χώρα η οποία έχει κερδίσει από το παιχνίδι της ενέργειας και έχει καταστεί οικονομική υπερδύναμη. Από τότε που προμηθεύεται το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο ανεξαρτητοποιήθηκε από την αμερικανική κηδεμονία και κατέστη ανταγωνιστική στην παραγωγή προϊόντων και εκτινάχτηκαν τα κέρδη της στον κλάδο των αυτοκινήτων.

Τώρα οι Αμερικανοί θέλουν να «πετάξουν» έξω την Ρωσία από το ευρωπαϊκό ενεργειακό παιχνίδι και για να το πετύχουν αυτό χρειάζονται εναλλακτικές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου με τον προοπτική να είναι ανταγωνιστικές σε τιμές.

Η Γερμανία μόνο κερδισμένη μπορεί να βγεί από αυτόν τον ανταγωνισμό καθώς θα κερδίσει μελλοντικά συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου σε ακόμα καλύτερες τιμές.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να εξορυχθούν οι υδρογονάνθρακες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που σημαίνει, λύση στο Κυπριακό και οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ κατόπιν διαπραγμάτευσης και συμφωνίας με την Τουρκία και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

Κανείς στο Βερολίνο δεν είναι διαθέσιμος να περιμένει άλλο για το πότε θα λυθούν τα ελληνοτουρκικά

Θέλουν λύση εδώ και τώρα.

Όπως δήλωσε η κ. Φιτς, το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση η Καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο.

Στην «ατζέντα» της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα, η κ. Φιτς δήλωσε:

«Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η Καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».

Είναι σαφές ότι θα δοθεί στήριξη στον Α.Τσίπρα και με το σκεπτικό ότι αφού τόσο εύκολα εκχώρησε την Μακεδονία το ίδιο εύκολα θα υποχωρήσει σε ΑΟΖ και Κυπριακό.

Όσο για τη ΝΔ, το έχουμε ήδη πει:

Παρακαλά να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην περάσει σε αυτή η «καυτή πατάτα».

Μετά την υπογραφή των Πρεσπών, η επίσημη ΝΔ έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα να πείσει ότι «Ολα τελείωσαν» και μετά την ψήφιση από την ελληνική Βουλή «Τίποτα δεν μπορεί να ανατραπεί»!

Κατά τα λοιπά είναι «Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών»

Η Α.Μέρκε έρχεται στην Αθήνα να τους υπενθυμίσει ακριβώς αυτό: «Αντίσταση» για το θεαθήναι αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.