«Ελληνες ξεσηκωθείτε»: Το σκίτσο που «γκρέμισε» το ίντερνετ – «Επί ποδός πολέμου» όλη η χώρα για την Μακεδονία

«Ελληνες ξεσηκωθείτε»: Το σκίτσο που «γκρέμισε» το ίντερνετ – «Επί ποδός πολέμου» όλη η χώρα για την Μακεδονία

“Ελληνες ξεσηκωθείτε”. Ο πάντα επίκαιρος Αρκάς κοινοποίησε ένα ακόμη σκίτσο, με σαφή αναφορά στη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κατάφερε να γίνει viral, συγκέντρωσε χιλιάδες “Like”, κατάφερε όμως και να γεμίσει τον “τοίχο” χιλιάδων χρηστών στα social media.

Με δύο νέα σκίτσα που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Αρκάς στέλνει το μήνυμα για μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία.

Δείτε τις αναρτήσεις του

Περιμένουν στο Σύνταγμα την Κυριακή την «ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ»

Μεγάλη συμμετοχή περιμένουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου την Κυριακή στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, την ώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή και η κύρωσή της αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονία, το όργανο που είχε διοργανώσει τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όρισε τη διεξαγωγή του Συλλαλητηρίου στις 20 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές αναμένεται να κατέβουν την Κυριακή στην Αθήνα από όλη τη χώρα με λεωφορεία, με τη σχετική λίστα να ανανεώνεται διαρκώς στο Facebook.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων τονίζει ότι μαζί τις «Παμμακεδονικές Ενώσεις ανα τον κόσμο, σε συνεργασία με πολυάριθμους φορείς και τη συμμετοχή πολυπληθούς ομάδας ατόμων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, διοργανώνουν συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με δημοκρατικό τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας». Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και την φωνή μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της.

Οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν την βούληση του Ελληνικού λαού, η λαϊκή κυριαρχία θα πρυτανεύσει και θα υποχωρήσουν τα ξένα εθνικά συμφέροντα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτούς. Οι βουλευτές οφείλουν να σκεφτούν και να πράξουν δημοκρατικά και να συντονιστούν με την λαϊκή βούληση που θα διατρανωθεί στο συλλαλητήριο από τους γηγενείς Μακεδόνες και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφυλάξει την Συνταγματική Τάξη με Πίστη και Αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Η “συμφωνία” αυτή δεν είναι νόμιμα κυρωμένη στο κράτος των Σκοπίων διότι ο Πρόεδρος Ιβάνωφ αρνήθηκε να την υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα η επίσημη αλληλογραφία από το κράτος των Σκοπίων γίνεται ως Δημοκρατία της “Μακεδονίας”. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπιστεί το όνομα και τα εδάφη της Μακεδονίας παραιτούμενος.

Στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας διότι το όνομα σημαίνει έδαφος».

«Αστακός» η Αθήνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής – 2.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάρτιση του σχεδίου των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό θα συμμετέχουν συνολικά 1.800-2.000 αστυνομικοί από Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας, ενώ drone της Αστυνομίας και ελικόπτερα θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθούν φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια για να μην συναντηθούν οι δύο πλευρές.

Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν από την Νότια Ελλάδα τους διαδηλωτές στο Συγγρού-Φιξ και από Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς θα κλείσει ο σταθμός του Συντάγματος, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιοι άλλοι σταθμοί θα βάλουν «λουκέτο».

Τα λεωφορεία θα προωθούνται και πάλι με συνοδεία από τα διόδια και τις εισόδους της πόλης με περιπολικά και όχι μαζικά. Υπενθυμίζεται ότι το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.