ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Γ.ΝΑΤΟ: «Η Συμμαχία να είναι έτοιμη να ακούσει άσχημα νέα από την Ουκρανία»

«Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση»

Γ.Γ.ΝΑΤΟ: «Η Συμμαχία να είναι έτοιμη να ακούσει άσχημα νέα από την Ουκρανία»

Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο να ακούσει «κακά νέα» από την Ουκρανία.

Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της δυτικής συμμαχίας κατά την διάρκεια δηλώσεών του σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο στο γερμανικό κανάλι ARD.

 «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κακά νέα» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ όταν ρωτήθηκε εάν φοβάται ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί στο μέλλον. «Οι πόλεμος εξελίσσονται σε στάδια. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία σε δύσκολες και εύκολες στιγμές.»

Έδωσε βαρύτητα στην κρισιμότητα της ενίσχυσης της παραγωγής πυρομαχικών, όπως τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, συνεχίζοντας πως οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση βλημάτων για το Κίεβο.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε «κρίσιμη κατάσταση», ωστόσο αρνήθηκε να αναφέρει τι προτείνει στο Κίεβο να πράξει.

«Θα αφήσω τους Ουκρανούς και τους στρατιωτικούς διοικητές να πάρουν αυτές τις δύσκολες επιχειρησιακές αποφάσεις» είπε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος σχολίασε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο οι ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες.

«Ένα από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε είναι η κατάρρευση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας» είπε ο Νορβηγός.

Ανέφερε πως αποτελεί συμφέρον της Ευρώπης και ευκαιρία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της ηπείρου. Πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό να μην αυξηθεί το κόστος των πυρομαχικών τώρα που η ζήτησή τους έχει πολλαπλασιαστεί κατακόρυφα.

Ο Στόλτενμπεργκ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως δεν έχουν λάβει χώρα σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες, ωστόσο αρνήθηκε να προβλέψει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

«Οι πόλεμοι είναι εγγενώς απρόβλεπτοι» δήλωσε ο αξιωματούχους, προσθέτοντας πως «αλλά ξέρουμε πως όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσει και ο πόλεμος».

Αρχικά, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα οι Αμερικανοί μείωσαν σημαντικά τις προμήθειες πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό, ενώ κρίσιμες ελλείψεις υπάρχουν και στα αποθέματα ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη για το Κίεβο αυτήν την περίοδο, μιας και ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ σημαντικά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μπάκχμουτ, η Μαρίνκα, η Αβντίιβκα, η προέλαση στο Κουπιάνσκ κλπ. ήταν τακτικές αποτυχίες στις οποίες οι Ουκρανοί δεν έχουν να αντιπαρατάξουν κάτι με τους Ρώσους να τις εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.