ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΑΡΧΥΤΑΣ: Επιτέλους επιχειρησιακό ένα ελληνικό drone και μάλιστα κάθετης αποπροσγείωσης από EFA Group και Ucandrone PC

ΑΡΧΥΤΑΣ: Επιτέλους επιχειρησιακό ένα ελληνικό drone και μάλιστα κάθετης αποπροσγείωσης από EFA Group και Ucandrone PC

H Ελλάδα έχει ξεκινήσει την προσπάθειά της να ισοσκελίσει την Τουρκία σε ότι αφορά την ανάπτυξη και την παραγωγή εγχώριων drones.

Το πρωτότυπο του πρώτου ελληνικού VTOL (κάθετης αποπροσγείωσης) σταθερών πτερύγων drone με την ονομασία “Αρχύτας”, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της διακλαδικής άσκησης “Παρμενίων 2021” ενώ για την πρώτη του εμφάνιση ασχολήθηκε και το γνωστό janes.com.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αμυντική ιστοσελίδα «μία φωτογραφία δημοσιεύτηκε από το ΥΠΕΘΑ που δείχνει στις 30 Σεπτεμβρίου να επιθεωρείται το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα από τον ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιά.

Είναι το προϊόν συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών εταιριών EFA Group και Ucandrone PC σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, την ΕΑΒ και τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Θράκης.

Το drone αποπροσγειώνεται κάθετα με τη βοήθεια τεσσάρων ελίκων που που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Διαθέτει διπλό κάθετο σταθερό τύπου V. Διαθέτει σύστημα προσγείωσης που μειώνει την οπισθέλκουσα.

Tο «Αρχύτας» χρησιμοποιεί την τεχνολογία των F-35B για να μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, μία τεχνολογία η οποία στον χώρο των drones δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα οπότε από αυτή την άποψη είναι πρωτοποριακό στον τομέα του όπως αναφέρει το defencenet.gr

Θεωρείται ότι θα είναι έτοιμο σε περίπου 2,5 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρχύτας ήταν ενας πολύ σπουδαίος Έλληνας εφευρέτης της ελληνικής Αρχαιότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.