ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέντε εμπλοκές μαχητικών της ΠΑ με την ΤΗΚ σήμερα στο Αιγαίο

Πέντε εμπλοκές μαχητικών της ΠΑ με την ΤΗΚ σήμερα στο Αιγαίο

Κλιμακώνει την ένταση πάνω από το Αιγαίο η Άγκυρα, μια μόλις ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η τουρκική Αεροπορία μέσα σε μια ημέρα προχώρησε σε πάνω από πενήντα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης καθώς όλες οι παραβιάσεις έγιναν από τουρκικά μαχητικά F-16 που πέταξαν σε τέσσερις σχηματισμούς.

Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα ενώ σημειώθηκαν και πέντε εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα οκτώ τουρκικά F-16 σε τέσσερις σχηματισμούς τα οποία σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ προέβησαν σε 51 παραβιάσεις του ΕΕΧ και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR ΑΘηνών. Επίσης όπως αναφέρθηκε σημειώθηκαν και πέντε εμπλοκές με τα τουρκικά μαχητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.