11 χρόνια μετά το κλείσιμο των τραπεζών από τους δανειστές. Τι δεν καταλάβατε;

Πωλείται μισό δισ. η Villa Certosa: Το μυθικό «παλάτι» του Σ.Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία (φώτο)

Οι σκιές των «bunga-bunga» πάρτι και η Ρούμπι Ρουμπακουόρι

Πωλείται μισό δισ. η Villa Certosa: Το μυθικό «παλάτι» του Σ.Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία (φώτο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σε διαδικασία πώλησης έναντι μισού δισεκατομμυρίου φέρεται να βρίσκεται η εντυπωσιακή βίλα του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Villa Certosa στη Σαρδηνία.

Η έπαυλη, που εκτείνεται μέσα σε ένα τεράστιο κτήμα μεγαλύτερο ακόμη και από το κράτος του Βατικανού, έχει αποτελέσει κατά καιρούς τόπο φιλοξενίας για διεθνείς ηγέτες και ισχυρές προσωπικότητες, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τόνι Μπλερ έως τον Τζορτζ Μπους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι δεν θέλουν τη βίλα των μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι στη Σαρδηνία και την πουλάνε μισό δισ.

Η εφημερίδα La Nuova Sardinia η οποία έβγαλε την είδηση υπογράμμισε ότι η αξία της βίλας μπορεί να φτάσει τα 500.000.000 ευρώ ενώ το μηνιαίο κόστος συντήρησης είναι 1.000.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από διεθνή επενδυτικά funds που ειδικεύονται σε αυτό που αποκαλείται super luxury real estate, ενώ η διαδικασία της πώλησης θα λάβει χώρα κάτω από άκρα ιδιωτικότητα, χωρίς προσφορές ή πλειστηριασμό και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την επισκεφτούν.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, η Villa Certosa διαθέτει περίπου 68 δωμάτια στο κύριο κτίσμα, εκ των οποίων τα 20 είναι κρεβατοκάμαρες, ενώ στο εσωτερικό της περιλαμβάνει ιδιαίτερες κατασκευές, όπως τεχνητό ηφαίστειο με δυνατότητα ελεγχόμενης «έκρηξης», ρωμαϊκού τύπου αμφιθέατρο, πολλαπλές πισίνες, ιδιωτική παραλία αλλά και υπόγειο καταφύγιο με πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι δεν θέλουν τη βίλα των μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι στη Σαρδηνία και την πουλάνε μισό δισ.

Η ιδιοκτησία είχε απασχολήσει επανειλημμένα τη διεθνή δημοσιότητα, τόσο για τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις και δεξιώσεις που φιλοξενούσε όσο και για τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα λεγόμενα «bunga-bunga» πάρτι, τα οποία είχαν προκαλέσει έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις στην Ιταλία και όχι μόνο.

Οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι δεν θέλουν τη βίλα των μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι στη Σαρδηνία και την πουλάνε μισό δισ.

Οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι φέρονται πλέον να εξετάζουν την πώληση του ακινήτου, με το ενδιαφέρον να προέρχεται κυρίως από δισεκατομμυριούχους επενδυτές, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, καθώς και από funds που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υπερπολυτελούς ακίνητης περιουσίας.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει με απόλυτη διακριτικότητα, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα ιδιωτικών επισκέψεων στην έπαυλη.

Η Villa Certosa παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενα ακίνητα της Ευρώπης, συνδεδεμένο τόσο με την πολιτική πορεία όσο και με την προσωπική ζωή ενός από τους πιο πολυσυζητημένους ηγέτες της σύγχρονης Ιταλίας.

Οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι δεν θέλουν τη βίλα των μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι στη Σαρδηνία και την πουλάνε μισό δισ.

Οι σκιές των «bunga-bunga» πάρτι και η Ρούμπι Ρουμπακουόρι

Στο επίκεντρο των αποκαλύψεων που σημάδεψαν την περίοδο των λεγόμενων «bunga-bunga» πάρτι βρέθηκε η Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Ρούμπι Ρουμπακουόρι».

Η νεαρή τότε χορεύτρια είχε εμπλακεί σε δικαστικές και δημοσιογραφικές έρευνες που προκάλεσαν έντονες πολιτικές αντιδράσεις στην Ιταλία και διεθνή δημοσιότητα.

Σύμφωνα με καταθέσεις και δημοσιεύματα της εποχής, η Ρούμπι είχε βρεθεί σε κύκλο εκδηλώσεων που συνδέθηκαν με την έπαυλη της Villa Certosa, γεγονός που πυροδότησε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σκάνδαλα της πολιτικής ζωής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ίδια είχε εμπλακεί στη δημόσια συζήτηση για τις σχέσεις της με τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό, με τις αρχές να διερευνούν καταγγελίες που προκάλεσαν έντονη δικαστική διαμάχη και παρατεταμένη δημοσιότητα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.