Αντιστράτηγος Κ.Φλώρος: «Η προπαρασκευή για πόλεμο είναι η μέθοδος για την παντοτινή ειρήνη»

Αντιστράτηγος Κ.Φλώρος: «Η προπαρασκευή για πόλεμο είναι η μέθοδος για την παντοτινή ειρήνη»

Ο νέος επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ανακοίνωσε την πρώτη του διαταγή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Η προπαρασκευή για πόλεμο είναι η μέθοδος για την παντοτινή ειρήνη» δήλωσε ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την επίσημη τελετή ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Υπογράμμισε δε, ότι η Ελλάδα πρέπει να «προτάξει την αποτρεπτική της ισχύ» απέναντι στις τουρκικές κινήσεις.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στη Σχολή Ικάρων.

Έντονα συγκινησιακό ήταν το κλίμα για τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον διάδοχό του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις κρίσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επήλθαν οι παρακάτω αλλαγές:

  • Νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) είναι ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς.
  • Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ορίζεται ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, έως σήμερα Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού.
  • Στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) τοποθετείται ο Αντινάυαρχος Στυλιανός Πετράκης, έως σήμερα Αρχηγός Στόλου.
  • Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) παραμένει ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ).

Το 1999, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.). Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.

Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).

Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ. Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.