ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παγιώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου-Ιταλίας στην Αν. Μεσόγειο:«Ευνομία 21» στον ορίζοντα

Παγιώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου-Ιταλίας στην Αν. Μεσόγειο:«Ευνομία 21» στον ορίζοντα

Παγιώνεται η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος-Γαλλίας-Ιταλίας-Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της άσκησης «Ευνομία 21» ανέλαβε η χώρα μας, μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τεσσάρων χωρών. Πρόκειται για την έκφραση στο πεδίο, της συνεργασίας Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας και Κύπρου που είχε αποφασιστεί νωρίτερα αυτό το έτος.

Η Ελληνική πλευρά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω πρωτοβουλία, την διατηρούν διαρκώς στο προσκήνιο και πρωτοστάτησαν στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη με την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 20» τον Σεπτέμβριο 2020.
Η οποία είχε ενοχλήσει ιδιαιτέρως την Τουρκία
η οποία όπως ανέφερε το pronews.gr είχε στείλει μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να παρενοχλήσουν τα ελληνικά κατά την επιστροφή τους στην Κύπρο. Κατά πληροφορίες από το υπ. Άμυνας υπήρξαν αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16 .

Στο ανωτέρω πλαίσιο και σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω των μέτρων πρόληψης της πανδημίας), στις οποίες οι αρμόδιοι επιτελικοί φορείς των 4 χωρών θέτουν προς συζήτηση θέματα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επέκτασης της συνεργασίας και με άλλα κράτη, για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 μεταξύ των άλλων θεμάτων, η Χώρα μας επιδίωξε και ανέλαβε τη διοργάνωση της επόμενης άσκησης «ΕΥΝΟΜΙΑ 21».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η όλη πρωτοβουλία στέλνει ένα σαφές μήνυμα συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ των μερών της, καθώς και την σταθερή επιδίωξή τους για ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις επιταγές του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.