ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ασφάλεια Στρατοπέδων και Εγκαταστάσεων στον Ελληνικό Στρατό

Ασφάλεια Στρατοπέδων και Εγκαταστάσεων στον Ελληνικό Στρατό

Σε ανακοινώσεις στοιχείων σχετικά με το θέμα της Ασφάλειας Στρατοπέδων και Εγκαταστάσεων, όπως επίσης και του συσχετισμού τους με το θέμα των αυτοχειριών στον Ελληνικό Στρατό προέβη το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η βελτίωση των μέτρων ασφαλείας αποτέλεσε από τα πρώτα θέματα που απασχόλησαν την ηγεσία του ΓΕΣ, για αυτό εκδόθηκε  σχετική διαταγή τον Μάρτιο του 2006. Η διαταγή καθόριζε ενοποίηση των σκοπών και κίνηση τους ως περίπολο σε κοινό τομέα επιδιώκοντας τη δυναμική κάλυψη και όχι την στατική, χωρίς να αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας, που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε για την φύλαξη των εγκαταστάσεων. Διευκρινίζεται επιπλέον ότι με διαταγή του ΓΕΣ, που εκδόθηκε στις 2 Μαρτίου 2007 καθορίζεται ότι σε στρατόπεδα που όντως υφίσταται σοβαρό πρόβλημα προσωπικού, ορίζεται φρουρά σε ζωτικά σημεία (κεντρική πύλη, αποθήκες πυρομαχικών, κλπ), η οποία εκτελεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με το πνεύμα που προαναφέρθηκε και μία ή περισσότερες περίπολοι, εποχούμενες ή πεζές (αναλόγως της έκτασης του στρατοπέδου), οι οποίες να εξασφαλίζουν τους  υπόλοιπους  τομείς  των  στρατοπέδων.

Ως γενική αρχή η  λήψη  των  εκάστοτε  μέτρων σε  θέματα ασφαλείας χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, τα δε μέτρα προσαρμόζονται κατά περίπτωση και βελτιώνονται ανάλογα με τις παρατηρήσεις-επισημάνσεις που εντοπίζονται κατά την διάρκεια της εφαρμογής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα το ΓΕΣ μελετά  συνεχώς τον τρόπο βελτίωσης της φύλαξης των εγκαταστάσεων, τροποποιεί περιοδικά τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφεύγεται ο μονότονος χαρακτήρας τους και εξετάζει ταυτόχρονα νέες μεθόδους φύλαξης. Όλα τα παραπάνω μέτρα συνιστούν μία νέα φιλοσοφία αντιμετώπισης  των θεμάτων ασφαλείας με σκοπό την κατά το δυνατόν μικρότερη καταπόνηση του προσωπικού  σε  συνδυασμό  με  την αποτελεσματικότερη φύλαξη των στρατοπέδων. Σημειώνεται τέλος ότι τα μέτρα που ελήφθησαν αφορούν την εκτέλεση της εσωτερικής υπηρεσίας, κυρίως για την ασφάλεια εγκαταστάσεων και υλικού και δεν σχετίζονται μόνο με το θέμα πρόληψης των αυτοχειριών στον Ελληνικό Στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.