ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολλανδική προσφορά για PzH-2000

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολλανδική προσφορά για PzH-2000

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr η ολλανδική κυβέρνηση προσφέρει στην ελληνική…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr η ολλανδική κυβέρνηση προσφέρει στην ελληνική 30 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών PzH-2000 στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας. Η προσφορά μπορεί εν μέρει (τα 18 από αυτά) να θεωρηθεί ως επανάληψη παλαιότερης η οποία είχε απορριφθεί από τις ελληνικές αρχές λόγω του υψηλού κόστους. Για την ακρίβεια για τα 18 νέας κατασκευής πυροβόλα τα οποία θα άφηναν τη γραμμή παραγωγής της Krauss Maffei Wegmann στην ελληνική διαμόρφωση (η οποία σε σχέση με την ολλανδική έχει διαφορές σε 350 μικρά και μεγάλα σημεία) οι Ολλανδοί τότε είχαν ζητήσει 72 εκατομμύρια ευρώ. Στη συνέχεια υπήρξε εκδήλώση ενδιαφέροντος από την Αυστραλία για την προμήθεια των πυροβόλων αλλά με την έκδοση προ ολίγων μηνών Αίτησης για Πληροφορίες από το αυστραλιανό υπουργείο Άμυνας για την προμήθεια νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων, η όλη διαδικασία ναυάγησε.

Πριν λίγες ημέρες η ολλανδική κυβέρνηση επανήλθε υποβάλλοντας εκ νέου την προσφορά για τα 18 νέας κατασκευής πυροβόλα και προσθέτοντας σε αυτά επιπλέον 12 από τα πυροβόλα που διατηρεί σε επιχειρησιακή χρήση ο ολλανδικός Στρατός. Υπενθυμίζεται, ότι εκτός των 12 πυροβόλων, οι Ολλανδοί έχουν αποφασίσει και την πώληση επιπλέον 28 αρμάτων μάχης Leopard 2A6. Μάλιστα όπως έχει πρόσφατα δημοσιεύσει το defencenet.gr η Πορτογαλία ήδη αποφάσισε την αγορά 37 αρμάτων του τύπου. Σε περίπτωση προμήθειας των 30 ολλανδικών πυροβόλων αλλά και των 24-30 που διατίθενται προς πώληση από τη γερμανική κυβέρνηση το ελληνικό Πυροβολικό Μάχης θα καταφέρει με χαμηλό σχετικά κόστος να καλύψει μια πολύ μεγάλη έλλειψη που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή και η οποία έχει άμεση σχέση με την παλαιότητα του στόλου. Λεπτομέρειες για το αντίτιμο και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχουν γίνει γνωστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.