Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης, συνοδευόμενος από επιτελείς του, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΣ χωρών-μελών της FINABEL από 9 έως 10 Απριλίου 2008, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης, συνοδευόμενος από επιτελείς του, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΣ χωρών-μελών της FINABEL από 9 έως 10 Απριλίου 2008, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο. Συγκεκριμένα, σχετικό δελτίο Τύπου του ΓΕΣ αναφέρει τα εξής:

Αποστολή της FINABEL είναι η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας των χερσαίων δυνάμεων των χωρών μελών της σε διακλαδικό περιβάλλον σύμφωνα με την εναρμόνιση των ιδεών ενεργείας, δογμάτων και διαδικασιών σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με στόχο την εξασφάλιση της επιτυχίας στις επιχειρήσεις και την προώθηση της συνεργασίας.

Η FINABEL είναι μια μοναδική διασυμμαχική οργάνωση υπό τις άμεσες διαταγές των Αρχηγών των Επιτελείων των Χερσαίων Δυνάμεων των χωρών μελών της. Διευκολύνει τις επαφές και τη συνεργασία μεταξύ των Αρχηγών των Χερσαίων Δυνάμεων, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης.

Είναι ο αρχαιότερος οργανισμός για τη συνεργασία μεταξύ των στρατών των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού συνεδριάζουν κάθε χρόνο σε μια από τις χώρες – μέλη, η οποία έχει και την προεδρία της συνόδου. Η χώρα μας θα αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού για τον επόμενο χρόνο (Απρίλιος 2008 – Απρίλιος 2009) και θα διοργανώσει τη Σύνοδο του 2009.

Το ΓΕΣ της Ελλάδας συμμετέχει στη FINABEL από το 1996.