H Ρωσία επικράτησε στο Αρματικό Δίαθλο που συμμετείχαν συνολικά 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και γεωστρατηγικοί αντίπαλοι, όπως το Ισραήλ, το Ιράν ή η Ινδία και το Πακιστάν.

Μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου ετήσιου διαγωνισμού ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη της Ρωσίας:

«Περιμέναμε ο διαγωνισμός να διευρυνθεί τόσο πολύ; Δεν το σκεφτήκαμε καν, αλλά το ονειρευτήκαμε. Και τώρα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο που εργάζονται για τις συμμετοχές σε αυτόν τον μοναδικό διαγωνισμό. Παρακολουθούν και σκέφτονται: Καλύτερα να μην τα βάλουμε με αυτούς τους τύπους. Αντιλαμβάνονται -ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν αυτοί οι τύποι είναι τέλειος, κι είναι άριστοι χειριστές του», δήλωσε.

Επίσης ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σόϊγκου απεύθυνε πρόσκληση προς τις ΝΑΤΟϊκές χώρες να συμμετάσχουν στον αγώνα:

«Έχει συζητηθεί, και είμαι σίγουρος ότι θα τεθεί πάλι το θέμα. Υπάρχουν μόνο δύο τοποθεσίες όπου μπορείς να επιδείξεις πραγματικά τις ιδιότητες του εξοπλισμού σου και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του σε συνθήκες υψηλής πίεσης. Μία είναι στο πεδίο της μάχης, η άλλη είναι εδώ -όπου χρησιμοποιούμε πραγματικά πεδία, και αληθινά πυρομαχικά κι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα σε δευτερόλεπτα» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ένα άλλο αγώνισμα κύρους όπου η Ρωσία νίκησε την Κίνα (δεύτερη θέση) ήταν το Aviadarts, ένας διαγωνισμός αεροπορικής στόχευσης ανάμεσα σε μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά που συναγωνίστηκαν στην προσβολή επίγειων στόχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=H3RL6xTvvCc