ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Κροατία λέει «απαρχαιωμένα» ελικόπτερα Mi-8 και τα στέλνει στην Ουκρανία δωρεάν

Οι Ουκρανοί έτοιμοι να τα επισκευάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν

Η Κροατία λέει «απαρχαιωμένα» ελικόπτερα Mi-8 και τα στέλνει στην Ουκρανία δωρεάν

Κροατικά στρατιωτικά ελικόπτερα Mi-8 στάλθηκαν στην Ουκρανία. Αυτό ήταν μέρος της προαναγγελθείσας βοήθειας της Κροατίας προς την Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε την παροχή 14 μεταγωγικών ελικοπτέρων Mi-8. 

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι εννέα ελικόπτερα βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

Παρά τις προηγούμενες αναφορές για αποστολή τριών ελικοπτέρων στην Ουκρανία, μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ψευδείς πληροφορίες – υπάρχουν ήδη 9 ελικόπτερα στην Ουκρανία.

Τα υπόλοιπα ελικόπτερα θα μεταφερθούν στην Ουκρανία μέσω ξηράς.

Η Κροατία αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία 14 παλιά ελικόπτερα Mi-8 ρωσικής κατασκευής, τα οποία ανακήρυξε ως απαρχαιωμένα και σύντομα θα έπρεπε να αποσυρθούν. Ωστόσο, στην Ουκρανία ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να τα επισκευάσουν και να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς ανακοίνωσε για πρώτη φορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία με τη μορφή ελικοπτέρων μεταφοράς πέρυσι.

Παρά το γεγονός ότι το κροατικό Υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες, θεωρώντας τις μυστικές, ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μπανόζιτς επιβεβαίωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό ότι τα ελικόπτερα θα μεταφερθούν πράγματι στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.