ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ουκρανία αναπτύσσει νέα έκδοση του πυραύλου Neptune με μεγαλύτερο βεληνεκές

Για να χτυπά στόχους εδάφους

Η Ουκρανία αναπτύσσει νέα έκδοση του πυραύλου Neptune με μεγαλύτερο βεληνεκές

Η Ουκρανία εργάζεται στην ανάπτυξη μιας νέας τροποποίησης των πυραύλων Neptune για χτυπήματα κατά στόχων εδάφους, όπως αποκάλυψε ο Ουκρανός υφυπουργός Άμυνας, αντιστράτηγος Ιβάν Χαβρίλιουκ, σε συνέντευξή του.

«Τώρα, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τους λεγόμενους πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς. Αυτό αναφέρεται σε μια νέα τροποποίηση πυραύλων για τα συστήματα Neptune. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργό έργο σε συνεργασία με το Υπουργείο Στρατηγικών Βιομηχανιών σχετικά με την ενίσχυση της αεράμυνας», είπε ο Χαβρίλιουκ.

O Oυκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες των νέων εξελίξεων δεν μπορούν να αποκαλυφθούν, αλλά η ουκρανική πλευρά εργάζεται για τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος Buk και S-300.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin σημείωσε ότι ο όγκος παραγωγής της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας είχε τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Defense Express, το πιθανότερο σενάριο για τον νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς είναι μια προσαρμογή του πυραύλου R-360 από το σύστημα Neptune για την καταστροφή επίγειων στόχων. Το προβλεπόμενο βεληνεκές αυτού του πυραύλου θα μπορούσε να φτάσει τα 400 km (σε αντίθεση με τα 300 km στην αντιπλοϊκή έκδοση).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.