ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ρωσική αεροπορία εξαΰλωσε ουκρανική συγκέντρωση ενισχύσεων που προσπάθησε να επιχειρήσει στο Μπέλγκοροντ

Με μία μόνο βόμβα των 1.500 κιλών

Η ρωσική αεροπορία εξαΰλωσε ουκρανική συγκέντρωση ενισχύσεων που προσπάθησε να επιχειρήσει στο Μπέλγκοροντ

Η προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να καταλάβουν ρωσικό έδαφος στην επαρχία του Μπέλγκοροντ δείχνει να πέφτει στην άριστη πλέον ενημέρωση κάθε κίνησής τους από τα ρωσικά συστήματα αναγνώρισης και τα χτυπήματα πλέον είναι συνεχή.

Για λόγους που έχουμε αναφέρει και σχετικά εδώ, το Κίεβο θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει να στέλνει στρατό στην περιοχή με σκοπό να το κρατήσει ενεργό το μέτωπο όσο διαρκούν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές.

Αλλά πλέον “παίζουν” εντός του ρωσικού εδάφους και κάθε κίνησης ή προσπάθεια ενίσχυσης διαλύεται εν τη γενέσει της όπως η ολική καταστροφή μονάδας ενισχύσεων των Ουκρανών που εντοπίστηκε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά από μια τεράστια βόμβα των 1.500 κιλών που έριξε ρωσικό Su-34.

Ουσιαστικά η βόμβα τύπου FAB-1500-M54 σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει να επιχειρήσει μονάδα του ουκρανικού στραού στο χωριό Γκρεβορόνο εξαϋλώνοντας ουσιαστικά την συγκέντρωσή της.

Η FAB-1500 M54 των 1.500 κιλών με κιτ αναδιπλούμενων πτερύγων εκτιμάται ότι μπορεί να πλήξει στόχους στα 60 χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με αναφορές, η ανάπτυξη έκδοσης του κιτ ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2022. Αντίστοιχη μετατροπή έχει γίνει και για τη μικρότερη FAB-500 M62.

Οι νέες κατευθυνόμενες βόμβες ήδη χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία με φορείς αεροσκάφη Su-34, Su-30 και Su-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.