ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς ανοικτά των ανατολικών ακτών της

Ως «απάντηση» στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς ανοικτά των ανατολικών ακτών της

Ο Στρατός της Νότιας Κορέας, λιγότερο από μία ώρα αφότου η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει για «αναπόφευκτη» απάντηση στα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησαν νωρίτερα στρατιώτες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο μικρού βεληνεκούς πυραύλους από σημείο ανοικτά των ανατολικών ακτών της.

Η τελευταία αυτή ενέργεια της Βόρειας Κορέας έρχεται καθώς ο σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Τζέικ Σάλιβαν, βρίσκεται στο Τόκιο για συναντήσεις με τον Ιάπωνα και τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του.

Στη συνάντηση που είχε ο Τζέικ Σάλιβαν με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της Νότιας Κορέας, Τσο Τάε-γιονγκ και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της Ιαπωνίας, Τακέο Ακίμπα, σήμερα, συζήτησαν το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και επιβεβαίωσαν πως θα εργαστούν εκ του σύνεγγυς από κοινού προκειμένου η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα της, σύμφωνα με ανακοίνωση για τη συνάντηση που δημοσιοποιήθηκε από την Ιαπωνία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε πως οι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (AOZ) της χώρας, έπειτα από πιθανόν μη κανονική πορεία πτήσης. Ο ένας έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας περίπου 110 χλμ. βορειοδυτικά του νησιού Χεγκούρα, τμήματος της χερσονήσου Ισικάουα, και ο άλλος σε απόσταση περίπου 250 χλμ., ανέφεραν οι ιαπωνικές αρχές

Η κυβέρνηση πρόκειται να συγκαλέσει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως ανέφερε ξεχωριστά το Kyodo News.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γουν Σουκ Γεόλ παρακολούθησε χιλιάδες Νοτιοκορεάτες και Αμερικανούς στρατιώτες να λαμβάνουν μέρος στα κοινά γυμνάσια με πραγματικά πυρά που διεξήχθησαν σήμερα, στην πιο πρόσφατη επίδειξη δύναμης που οι σύμμαχοι λένε πως είναι απαραίτητη ως μέσο αποτροπής της Βόρειας Κορέας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας είχε δηλώσει πως τα γυμνάσια κλιμακώνουν τη στρατιωτική ένταση στην περιοχή και πως οι δυνάμεις του θα απαντούσαν αυστηρά σε «οποιουδήποτε είδους διαμαρτυρίες ή προκλήσεις από εχθρούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.