ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ιράν: «Οι φρουροί της Επανάστασης απέτρεψαν τη διείσδυση του ISIS σε Ευρώπη, ΗΠΑ»

«Τους διώξαμε από το Ιράκ»

Ιράν: «Οι φρουροί της Επανάστασης απέτρεψαν τη διείσδυση του ISIS σε Ευρώπη, ΗΠΑ»

Εάν δεν υπήρχαν οι θυσίες του IRGC και των μαρτυρικών συμβούλων του κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή, η τρομοκρατία του ISIL θα είχε εισχωρήσει από την πίσω πόρτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Ο Νάσσερ Καναάνι είπε ότι η Τεχεράνη αποτελεί βασικό εταίρο στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο.

Ο Καναάνι έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο ως απάντηση στις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και ο Καναδάς σε ιρανικά φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και σε ένα ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κυρώσεις και το ανακοινωθέν ήρθαν σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου το Ιράν πραγματοποίησε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ σε απάντηση στην επίθεση του καθεστώτος την 1η Απριλίου στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας.

Τι είπε ο Καναάνι για τις κυρώσεις

Ο Νάσσερ Καναάνι ανέφερε στη δήλωσή του ότι η προσφυγή σε κυρώσεις για την υπονόμευση των αμυντικών δυνατοτήτων του Ιράν δεν θα τσαλακώσει ποτέ την αποφασιστικότητα της χώρας να ενισχύσει την εθνική της ισχύ, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις θα γυρίσουν ακόμη και μπούμερανγκ, δίνοντας στο Ιράν την ευκαιρία να φτάσει στην αυτάρκεια στην παραγωγή και την προμήθεια του δικού του αμυντικού εξοπλισμού.

Επίσης, κατηγόρησε την ΕΕ ότι σιωπά για την επίθεση του ισραηλινού καθεστώτος στην ιρανική διπλωματική αποστολή στη Συρία, η οποία προκάλεσε τη στρατιωτική απάντηση του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος απέρριψε τους ισχυρισμούς της ΕΕ σχετικά με την προμήθεια ιρανικών όπλων για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η έλλειψη αποφασιστικότητας στις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι η κύρια αιτία για τους παρατεταμένους πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα.

Ο Καναάνι καταδίκασε τις εκκλήσεις εντός του κοινοβουλίου της ΕΕ για τη δημιουργία μαύρης λίστας της επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης του Ιράν, του IRGC, λέγοντας ότι οι θυσίες που έχουν γίνει από τα μέλη της δύναμης έχουν αποτελέσει βασικό στοιχείο για την αποτροπή της τρομοκρατίας και συγκεκριμένα του Ισλαμικού Κράτους από το να φτάσει στον δυτικό κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δήλωσή του αυτή, αφορά τις προσπάθειες του Ιράν να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από το Ιράκ, μέσω των σιιτικών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης τις οποίες το Ιράν εξόπλισε και εκπαίδευσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.