ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό στον Η.Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης (upd)

Πλέον αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό στον Η.Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 11:38): Απορρίφθηκε ομόφωνα η αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό.

Αυτό σημαίνει πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται ομόφωνα ούτε στον αποκαλούμενο Μιχάλη, ούτε όμως και στη μητέρα της 12χρονης κατά πλειοψηφία έξι προς ένα.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων).

Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη.

Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη εκτίσει με την προσωρινή κράτηση.

Στους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για τις ποινές σε λίγη ώρα.

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο και στη μητέρα της 12χρονης είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας προς δικαστές και ενόρκους στην πρόταση της η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται όι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε την Παρασκευή ότι ο Ηλίας Μίχος, είναι ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό και τελικά η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα:

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη

Ένοχος για μαστροπεία

Αθώος για εμπορία ανήλικου

Ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μητέρα κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μόλις η μητέρα άκουσε την απόφαση ξέσπασε σε κλάματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.