ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε οικογενειακή σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη (φώτο)

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε οικογενειακή σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη (φώτο)

Τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας που απαρτιζόταν κυρίως από συγγενείς, υπολογίζεται ότι αποκόμισαν τουλάχιστον 40.000 ευρώ μέσα σε μόλις τρεις μήνες από την πώληση κοκαΐνης σε χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας, στην οποία δραστηριοποιούνταν από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2022.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Καρδίτσας και, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε την Τρίτη ταυτόχρονα σε περιοχές της Καρδίτσας και της Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, μια Ελληνίδα και ένας αλλοδαπός.

Ο ένας από τους Έλληνες ήταν ηγετικό μέλος και, μαζί με έναν συγγενή του , προμηθευόταν την κοκαΐνη από τον αλλοδαπό τον οποίο συναντούσαν σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Η γυναίκα αναλάμβανε την φύλαξη της κοκαΐνης, το διαχωρισμό της, τη ζύγισή της και την συσκευασία της σε «φιξάκια» έτοιμα προς πώληση και προμήθευαν με αυτά τους άλλους δύο Έλληνες οι οποίοι τα μεταπωλούσαν. Karditsa-kokaini2

Το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας ακινητοποίησαν στα διόδια των Σοφάδων τον αρχηγό της σπείρας και τον συγγενή του, ενώ επέστρεφαν από την Φθιώτιδα όπου είχαν συναντηθεί με τον αλλοδαπό και βρήκαν στην κατοχή τους ένα γάντι μίας χρήσης με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 98,6 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν και 2.075 ευρώ.

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας και του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, ακινητοποίησαν στις Αφίδνες Αττικής τον αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 1,5 γραμμαρίου, 5.500 ευρώ και έξι δολάρια.

Τέλος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα άλλα τρία μέλη της σπείρας στην Καρδίτσα. Karditsa-kokaini

Σε έρευνες που ακολούθησαν με σκύλο ανιχνευτή στα σπίτια των δραστών σε περιοχές της Καρδίτσας και στην Αττική, βρέθηκαν ακόμη 31 «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 24,8 γραμμαρίων, άλλες τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 31,4 γραμμαρίων, μια ζυγαριά, τρία κυνηγετικά όπλα, πέντε γεμιστήρες και 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δέκα κινητά τηλέφωνα, έξι οχήματα και 16.210 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται 11 Έλληνες που κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών από την σπείρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.