ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κατάρ: «Ο θάνατος του υπαρχηγού της Χαμάς δυσκολεύει την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων»

Μετά το χτύπημα στον Λίβανο

Κατάρ: «Ο θάνατος του υπαρχηγού της Χαμάς δυσκολεύει την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων»

Ο θάνατος του Σάλεχ αλ Αρούρι, δεύτερου τη τάξει στο πολιτικό γραφείο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, έκανε δυσκολότερη τη διαπραγμάτευση για τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους του εμιράτου του Κατάρ, το οποίο μεσολαβεί στις συνομιλίες με το Ισραήλ με την υποστήριξη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλα έξι μέλη και στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης από τον βομβαρδισμό στα γραφεία της Χαμάς, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ορισμένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι η επίθεση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ ότι τα προπύργια της είναι ευάλωτα σε επιθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι ολόκληρος ο Λίβανος θα είναι «εκτεθειμένος» σε περισσότερες ισραηλινές επιχειρήσεις αν το σιιτικό ένοπλο κίνημα δεν απαντήσει στη δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι.

Από την πλευρά του, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, σε ρεπορτάζ του στο οποίο επικαλείται πηγές του στις κυβερνήσεις του Κατάρ και του Ισραήλ, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες πως ο πρωθυπουργός του εμιράτου και άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν σε μέλη οικογενειών 6 Αμερικανοϊσραηλινών ομήρων ότι ο θάνατος του κορυφαίου στελέχους της Χαμάς σε αεροπορικό πλήγμα αποδιδόμενο στο Ισραήλ σε νότιο προάστιο του Βηρυτού, κατέστησε την προσπάθεια να κλειστεί νέα συμφωνία δυσκολότερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο Άμπντουλ Ραχμάν αλ Θάνι, διαβεβαίωσε τα μέλη των οικογενειών πως έχει δεσμευθεί προσωπικά στην προσπάθεια να εξασφαλίσει νέα συμφωνία για τους ομήρους. «Το Κατάρ έχει οδυνηρή συναίσθηση του πόσο υποφέρουν οι εναπομείναντες όμηροι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε η πηγή του Axios στην κυβέρνηση του Εμιράτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.