ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Kαθοριστικό το πλήγμα στην στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ – Οι Ρώσοι λένε ότι στεγάζονταν 800 Ουκρανοί & Δυτικοί μισθοφόροι

Εκεί είχαν αποθηκευτεί και δυτικά άρματα μάχης - Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Kαθοριστικό το πλήγμα στην στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ – Οι Ρώσοι λένε ότι στεγάζονταν 800 Ουκρανοί & Δυτικοί μισθοφόροι

Συντριπτικό ήταν το πλήγμα που πέτυχαν χθες οι Ρώσοι κτυπώντας την στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ, καθώς είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών και Δυτικών μισθοφόρων, αλλά οι Ρώσοι λένε πως εκεί στεγάζονταν πάνω από 800!

Τόσοι ήταν συνολικά όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στους στρατώνες της ακαδημίας και δεδομένου ότι η καταστροφή της ήταν ολοκληρωτική κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το μέγεθος των απωλειών.

Σχετική ανακοίνωση έβγαλε και το ρωσικό υπουργείο άμυνας στο οποίο αναφέρεται ότι στόχος ήταν δυτικός εξοπλισμός και στρατιωτικοί – μισθοφόροι.

Κάποιες πηγές αναφέρουν πως μέσα αποθηκευτικούς χώρους της ακαδημίας βρισκόντουσαν βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.

Εικόνες δείχνουν πως η ακαδημία έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Το Κίεβο θέλοντας να αποφύγει να αποκαλύψει το μέγεθος της καταστροφής μιλάει μόνο για τις παρακείμενες πολυκατοικίες που χτυπήθηκαν από θραύσματα των ρωσικών πυραύλων κρουζ Kalibr και για απώλειες αμάχων.

Oι Ρώσοι χρησιμοποίησαν συνολικά 10 πυραύλους. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως κατέρριψαν εφτά από αυτούς και οι άλλοι τρεις χτύπησαν το στόχο τους.

Κάποια πυραυλικά θραύσματα χτύπησαν πολυκατοικίες αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι. Αλλά ο βασικός στόχος ήταν η στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ.

Στην ακαδημία στεγάζονταν ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματικοί, αξιωματικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι δυτικών στρατών και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Χρησίμευε μάλιστα και ως χώρος αποθήκευσης τεθωρακισμένων οχημάτων και δυτικών αρμάτων μάχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.