ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συντριπτικό πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων στην Λβιβ: Έπληξαν με Kalibr την μεγάλη στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ

Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης στην Ουκρανία

Συντριπτικό πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων στην Λβιβ: Έπληξαν με Kalibr την μεγάλη στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ

Οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα συντριπτικό πλήγμα κατά του ουκρανικού Στρατού αλλά και των δυτικών μισθοφόρων που δρουν στην χώρα, χτυπώντας με πυραύλους κρουζ Kalibr την μεγάλη στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ στην Λβιβ.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι επλήγη πολυκατοικία δίπλα στην στρατιωτική ακαδημία κάτι που οι Ρώσοι το αρνούνται και όπως αναφέρουν από το πυραυλικό χτύπημα σκοτώθηκαν δεκάδες Ουκρανοί αξιωματικοί και Δυτικοί μισθοφόροι καθώς μέσα την ακαδημία στεγάζονταν και γραφεία της SBU.

Πολύ πιθανό να έχουν δίκιο και οι Ουκρανοί καθώς αναφέρεται ότι κάποια θραύσματα των ρωσικών πυραύλων κατά την κατάρριψή τους από την ουκρανική αεράμυνα έχουν πλήξει ουκρανικές κατοικίες αμάχων.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 10 πύραυλοι κρουζ Kalibr και οι  Ουκρανοί ισχυρίζονται πως κατέρριψαν τους εφτά.

Στην Λβιβ κήρυξαν διήμερο πένθος για τα θύματα της επίθεσης.

Οι Ρώσοι παρομοιάζουν το σημερινό πλήγμα με αυτό που πραγματοποίησαν την Τρίτη (27/6) επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους μικρής ακτίνας δράσης, Iskander κατά κέντρου διοίκησης στην πόλη Κραματόρσκ με θύματα και τότε Δυτικούς μισθοφόρους και αξιωματικούς του ουκρανικού Στρατού. 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί ίσως ανέλθουν σε πάνω από 100! 

Το βλήμα έπληξε το RIA Lounge Restaurant στο κέντρο του Κραματόρσκ, όπου είχε μεταφερθεί το Αρχηγείο της 56ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και το εμπορικό κέντρο Mebelʹ Rya, όπου βρίσκονταν οι σύνδεσμοι μισθοφόρων και ουκρανικού Στρατού

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο διακρίνονται Αμερικανοί μισθοφόροι μεταξύ των οποίων  οι Alex Gallant, Arnaud Dedecker και Nich Durkworth, καθώς και τρεις Κολομβιανοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τότε οι Ουκρανοί είχαν ισχυριστεί ότι επλήγη μία… πιτσαρία ενώ τελικά πως αποκαλύφθηκε ήταν χώρος συγκέντρωσης της μισθοφόρων και ουκρανών αξιωματικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.