ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

O Γ.Πριγκόζιν της Wagner «εκθέτει» το ρωσικό ΥΠΑΜ με φωτογραφία δεκάδων νεκρών Ρώσων: «Σκοτώθηκαν γιατί δεν μας έδωσαν πυρομαχικά»

Στα «μαχαίρια» με υπουργό Άμυνας Σ.Σοϊγκού

O Γ.Πριγκόζιν της Wagner «εκθέτει» το ρωσικό ΥΠΑΜ με φωτογραφία δεκάδων νεκρών Ρώσων: «Σκοτώθηκαν γιατί δεν μας έδωσαν πυρομαχικά»

Μία σοκαριστική φωτογραφία δημοσίευσε ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που συνεχίζει την αντιπαράθεση με την στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας και φαίνεται να τραβά ακόμα περισσότερο το σκοινί μετά τις χθεσινές δηλώσεις για “προδοσία”. 

Η εικόνα είναι αποκρουστική. Πτώματα δεκάδων μαχητών είναι πεσμένα στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας , στο Μπαχμούτ, καθώς οι ίδιοι σκοτώθηκαν επειδή δεν είχαν πυρομαχικά, όπως καταγγέλλει ο Πριγκόζιν.

Ο ιδρυτής της Wagner κατηγόρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι στερεί σκόπιμα πυρομαχικά από τους μαχητές του σε αυτό που αποκάλεσε προδοτική προσπάθεια να καταστραφεί η παραστρατιωτική οργάνωση.

Το υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς αναληθείς» και παραπονέθηκε -χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Πριγκόζιν- για προσπάθειες δημιουργίας διασπάσεων που λειτουργούσαν «αποκλειστικά προς όφελος του εχθρού».

«Πέθαναν εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων»

«Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πτώματα όσων έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του σε διακεκριμένο Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ.

«Αυτοί είναι νεαροί που πέθαναν χθες εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων. Οι μητέρες, οι σύζυγοι και τα παιδιά θα πάρουν τα πτώματα τους. Οι νεκροί θα έπρεπε να είναι πέντε φορές λιγότεροι . Ποιος ευθύνεται που πέθαναν; Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν λύσει το ζήτημα ότι θα είχαμε αρκετά πυρομαχικά.

Την τελική υπογραφή έπρεπε την είχε είτε (ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου) Γκεράσιμοφ, είτε (ο υπουργός Άμυνας) Σοϊγκού. Κανένας από αυτούς δεν θέλει να πάρει την απόφαση» δήλωσε ο Πριγκόζιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.