«Kόλαση» στο Μπάκχμουτ – Το Κίεβο μεταφέρει την 77η Ταξιαρχία από την Χερσώνα! – Ουκρανός στρατιώτης: «Την έχουμε γαμ… »

Ουκρανική επίθεση με drone στην ρωσική βάση Ένγκελς (βίντεο)

«Kόλαση» στο Μπάκχμουτ – Το Κίεβο μεταφέρει την 77η Ταξιαρχία από την Χερσώνα! – Ουκρανός στρατιώτης: «Την έχουμε γαμ… »

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ με τους Ρώσους να έχουν κατακλύσει την πόλη από τις νότιες και τις ανατολικές συνοικίες και να προελαύνουν προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς τον ποταμό Bakhmutka.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση Ουκρανού στρατιώτη που σε βίντεο αναφέρει «την έχουμε γαμ… όλοι μας».

Παρόλα αυτά το Κίεβο συνεχίζει να αποστέλλει νέες ενισχύσεις και επειδή πλέον δεν διαθέτει στρατηγικές εφεδρείες για να αναλώσει στο Μπάκχμουτ, μεταφέρει επειγόντως την 77η Ταξιαρχία από την Χερσώνα, αποδυναμώνοντας έτσι τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές γύρω από την πόλη.

Η Ταξιαρχία μεταφέρθηκε με γαλλικά οχήματα VAB και τουρκικά Kirpi.

Το Κίεβο «τζογάρει» σκεπτόμενο πως οι Ρώσοι ασχολούνται με το Μπάκχμουτ και ότι η αναλογία στο σύνολο των μετώπων συνεχίζει να παραμένει 1 προς 4 υπέρ τους.

Σημειώνεται ότι ήδη το Κίεβο έχει εγκλωβίσει στο Μπάκχμουτ 60.000 άνδρες του και τώρα προσθέτει άλλες 5.000!

Αν το Μπάκχμουτ δεν είχε τόσο υψηλή στρατηγική αξία όπως θέλουν να λένε οι Δυτικοί, τότε το Κίεβο δεν θα ανάλωνε τόσες χιλιάδες άνδρες και δεν θα δημιουργούσε ένα «Βερντέν» της σύγχρονης εποχής.

Αναφορές για εκρήξεις στην αεροπορική βάση Ένγκελς, στη ρωσική περιφέρεια Σαράτοφ -η οποία απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας- μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η βάση Ένγκελς βρίσκεται περίπου 730 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Είναι μία από τις δύο βάσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας, ενώ η άλλη βρίσκεται στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Τις εκρήξεις επιβεβαίωσε και η ρωσική πλευρά.

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από συντρίμμια ουκρανικού μη στελεχωμένου αεροσκάφους που έπεσαν σε στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Σαράτοφ της Ρωσίας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

 «Στις 26 Δεκεμβρίου γύρω στη 01:35 ώρα Μόσχας, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατερρίφθη σε χαμηλό ύψος ενώ προσέγγιζε τη στρατιωτική αεροπορική βάση Ενγκελς στην περιφέρεια Σαράτοφ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης των συντριμμιών του μη στελεχωμένου αεροσκάφους, τρεις Ρώσοι στρατεύσιμοι του τεχνικού προσωπικού που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση τραυματίστηκαν θανάσιμα».

Το υπουργείο πρόσθεσε πως δεν υπέστη ζημιές αεροπορικός εξοπλισμός.

Ο ουκρανικός ιστότοπος RBC μεταδίδει βίντεο που υποστηρίζει ότι καταγράφουν τη στιγμή που ηχούν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή και λίγο αργότερα διακρίνεται μια ισχυρή έκρηξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.