ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαγωνισμός κορβετών: Οι Ιταλοί έτοιμοι να δώσουν 2 έτοιμες κορβέτες κλάσης Doha του Κατάρ στο ΠΝ

Σκληρός ο ανταγωνισμός λίγο πριν την τελική απόφαση

Διαγωνισμός κορβετών: Οι Ιταλοί έτοιμοι να δώσουν 2 έτοιμες κορβέτες κλάσης Doha του Κατάρ στο ΠΝ

Και με το πρόγραμμα των κορβετών να μπαίνει πλέον στην τελική του φάση με τις εταιρείες να προσφέρουν τις τελικές τους προτάσεις η ιταλική Fincantieri φαίνεται να βλέπει στα “ίσα” την γαλλική Naval και την ολλανδική Damen καθώς μας προσφέρουν δυο από τα ήδη κατασκευασμένα πλοία Doha Class που ναυπηγούνται για το Κατάρ.

Αναλόγως της προμήθειας θα κριθεί και ο αριθμός των υπό ναυπήγηση στην Ελλάδα. Δηλαδή αν δοθούν δύο τότε θα απομένει να ναυπηγηθούν δύο ακόμα.

Έτσι  το ΠΝ  θα μπορούσε να παραλάβει 1 ή 2 υπερσύγχρονα πλοία, με δυνατότητα βολής πυραύλων ASTER 30 εντός του 2022 και του 2023.

H Al-Zubarah ή Doha Class των 3.200 τόνων φέρει το εξαιρετικό ραντάρ KRONOS AESA μαζί με 16 επιφανείας-αέρος ASTER 30 με CMS ATHENA. Φυσικά, υπάρχει και το RAM, ενώ το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο ΝΗ90 (άρα και ΜΗ-60R).

Το πρόβλημα είναι ότι δεν φέρει κάποιο σόναρ και επομένως αν παραληφθούν θα πρέπει εν συνεχεία να ξανα-δεξαμενιστούν για να εγκατασταθεί.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΝ μπορεί να βάλει με αυτά τα πλοία αεράμυνας “τσέπης” ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο και την ΑΝ.Μεσόγειο.

Αναμένεται η πρόταση τόσο των Γάλλων όσο και των Ολλανδών με τους πρώτους να έχουν το πλεονέκτημα της επιλογής των FDI και των δέυτερων να έχουμε ηλεκτρονικά ήδη στον στόλο μας με κυριότερο το CMS TACTICOS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.