ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση; – Έφοδος σε πέντε τομείς – Συντριβή των δυνάμεων του Κιέβου στην Ζαπορίζια (βίντεο)

Τις ρωσικές επιχειρήσεις έχει αναλάβει αυτοπροσώπως ο ίδιος ο Βαλερί Γερασίμοφ ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή

Ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση; – Έφοδος σε πέντε τομείς – Συντριβή των δυνάμεων του Κιέβου στην Ζαπορίζια (βίντεο)

Η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται πως ξεκίνησε με ταυτόχρονες επιθέσεις που διεξήχθησαν σε πέντε κατευθύνσεις στο νότιο Ντόνμπας και στην Ζαπορίζια.

Όλα δείχνουν πως οι Ουκρανοί με βάση σχεδιασμό είχαν προχωρήσει σε παραπλανητικές ενέργειες εισβολής στο ρωσικό Μπέλγκοροντ.

Όπως πάντα συμβαίνει κατά τις πρώτες ώρες τέτοιου είδους επιχειρήσεων, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ή ακόμα είναι ρευστές διότι τα γεγονότα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Φαίνεται πως τα πρώτα κύματα επιθέσεων συνετρίβησαν από τις ρωσικές γραμμές άμυνας οι οποίες προετοιμαζόντουσαν επί σειρά μηνών για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ότι οι απώλειες των Ουκρανών ήταν πράγματι μεγάλες. όπως ανακοίνωσε άλλωστε σήμερα το πρωί και το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Συγκεκριμένα στο νότιο Ντόνμπας σκοτώθηκαν πάνω από 250 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 20 τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, όπως δείχνει και σχετικό βίντεο, που δείχνει να καταστρέφονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς από την ρωσική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση, με έξι μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού και δύο επιλαρχίες αρμάτων.

«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του Νότιου Ντονέτσκ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. «Στόχος του εχθρού ήταν να διασπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο, κατά τη γνώμη του, τομέα του μετώπου», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στην περιοχή βρισκόταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

Οι Ουκρανοί φυσικά ισχυρίζονται πως συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις και ότι είχαν καταφέρει να προωθηθούν στην περιοχή της Βελίκα Νοβοσίλκα.

Οι Ρώσοι σήμερα ισχυρίζονται πως έχουν ανακαταλάβει τα όποια χαμένα τετραγωνικά μέτρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η καθυστέρηση ή η αδυναμία των Ουκρανών να πραγματοποιήσουν μεγάλη αντεπίθεση όλους αυτούς μήνες έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στους Ρώσους να σχηματίσουν πολυεπίπεδες και περίπλοκες γραμμές άμυνας τύπου Κουρσκ.

Οι Ρώσοι ι εφαρμόζουν την τακτική που είχαν χρησιμοποιήσει το 1943 κατά των Γερμανών όταν και τους τράβηξαν με «δόλωμα» στο Κουρσκ όπου είχε δημιουργηθεί ένας απροσπέλαστος αμυντικός θύλακας.

Εκεί οι Γερμανοί έχασαν τις τελευταίες τους εφεδρείες και μετά από τη μάχη αυτή οι Ρώσοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι την είσοδο τους στο Βερολίνο.

Θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες ή και τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς συμβαίνει στα πολεμικά μέτωπα και αν αυτή εν τέλει είναι η περιβόητη ουκρανική αντεπίθεση.

Πάντως έστω και έτσι, η φθορά για τους Ουκρανούς είναι μεγάλη εάν συνεχίζουν να πραγματοποιούν ακόμα παραπλανητικές ενέργειες τέτοιου τύπου που τους αποφέρουν βαριές απώλειες δίχως ουσιαστικά αποτελέσματα.

Το ότι ο Βαλερί Γερασίμοφ βρίσκεται στις περιοχές αυτές σίγουρα δείχνει πως οι Ρώσοι έχουν ετοιμάσει ιδιαίτερη αντιμετώπιση για τους Ουκρανούς και σίγουρα ήταν έτοιμοι για οποιαδήποτε ουκρανική ενέργεια.

Θα φανεί πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι.

https://twitter.com/Noticias2039974/status/1665585647845818368

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.