ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ισραήλ λέει ότι «Οι Παλαιστίνιοι ανατίναξαν το νοσοκομείο στην Γάζα» – Μ.Νετανιάχου: «Βάρβαροι τρομοκράτες το κτύπησαν όχι εμείς»

«Δολοφονούν και τα δικά τους παιδιά» λέει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Το Ισραήλ λέει ότι «Οι Παλαιστίνιοι ανατίναξαν το νοσοκομείο στην Γάζα» – Μ.Νετανιάχου: «Βάρβαροι τρομοκράτες το κτύπησαν όχι εμείς»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι «βάρβαροι τρομοκράτες» στη Γάζα βομβάρδισαν το νοσοκομείο al-Alhi και ότι δεν ευθύνονται οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του:

«Όλος ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει: Ήταν βάρβαροι τρομοκράτες στη Γάζα που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο της Γάζας και όχι οι IDF.

Αυτοί που δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας δολοφονούν και τα δικά τους παιδιά». 

Oι ένοπλες δυνάμεις λένε ότι με βάση «πληροφορίες, ένας αποτυχημένος πύραυλος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας».

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι «από μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του Ισραηλινού Στρατού, πραγματοποιήθηκε φραγμός ρουκετών εχθρού προς το Ισραήλ, ο οποίος πέρασε στην περιοχή του νοσοκομείου, όταν χτυπήθηκε».

Βέβαια, ερώτημα είναι αν η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ χρησιμοποιεί βλήματα με τέτοια γόμωση που κατεδάφισε ολόκληρο το νοσοκομείο. Τέτοιο κτύπημα απαιτεί γόμωση τουλάχιστον 2.000 λιβρών…

Σύμφωνα με το SkyNews η τρομοκρατική αυτή ομάδα είναι μια «μικρότερη μαχητική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας».

«Το Ισραήλ διεξήγαγε νωρίτερα αυτό το έτος μια αεροπορική επίθεση που είχε εξουδετερώσει αρκετούς από τους ανώτερους διοικητές της οργάνωσης», λέει το SkyNews.

«Αν και πρόκειται για πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ έχει εμπλακεί.

Πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι θέλουν να δουν αποδείξεις για αυτά που λένε οι Ισραηλινοί. Θα έλεγα ότι αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών είτε από τη Χαμάς είτε από την Ισλαμική Τζιχάντ έξω από τη Λωρίδα της Γάζας συμβαίνουν.

Δεν συμβαίνουν τακτικά, αλλά συμβαίνουν. Επομένως, κατά την εκτίμησή μου, είναι πιθανό ότι αυτή ήταν η αιτία», αναφέρει ο ανταποκριτής του SkyNews στη Μέση Ανατολή, Alistair Bunkall.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, έκανε λόγο για «γενοκτονία», ενώ ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Μοχάμαντ Στάγεχ, καταδίκασε την επίθεση αυτή ως ένα «φριχτό έγκλημα», τονίζοντας ότι οι χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ φέρουν ευθύνη.

Απο την πλευρά του, ο ηγέτης της παλαιστινιακής Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι υπεύθυνες για την επίθεση είναι οι ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έδωσε στο Ισραήλ «την κάλυψη για την επιθετικότητά του».

«Η σφαγή στο νοσοκομείο επιβεβαιώνει τη βαρβαρότητα του εχθρού και την έκταση του αισθήματος ήττας του», είπε, προσθέτοντας ότι η επίθεση θα είναι «ένα νέο σημείο καμπής».

Ο Χανίγια κάλεσε όλο τον παλαιστινιακό λαό «να βγει έξω και να έρθει αντιμέτωπος με την κατοχή και τους εποίκους». Κάλεσε επίσης όλους τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους να οργανώσουν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη σειρά της, η Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι η αυριανή ημέρα, η οποία συμπίπτει με την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στη χώρα, θα είναι «ημέρα πρωτοφανούς οργής» κατά του Ισραήλ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.