Ν.Παναγιωτόπουλος: «Είτε κάνουμε, είτε δεν κάνουμε συμπαραγωγή θα προμηθευτούμε το F-35»

«Ανόητο, γελοίο και εξωφρενικό» το αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Είτε κάνουμε, είτε δεν κάνουμε συμπαραγωγή θα προμηθευτούμε το F-35»

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι πρόκλησεις της Άγκυρας τέθηκαν «επί τάπητος» στην Ουάσινγκτον ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ όπου συζήτησε με τους αμερικανούς αξιωματούχους για την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής σχέσης και την παραγγελία των F-35.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος που απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ανέφερε επίσης ότι πλέον η Ελλάδα εντάσσεται στις χώρες που θα προμηθευτούν F-35, ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή όχι και εξέφρασε την ελπίδα να να υπάρξουν ήρεμα νερά στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Είναι ανόητο και γελοίο το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης»

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που μίλησε στην ΕΡΤ, «Πριν λίγες ώρες ο κύριος Τσαβούσογλου επανέφερε το γνωστό θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών. Το ζήτημα αυτό είναι εξωφρενικό να το συζητά κανείς. Θα έλεγα ότι δεν έχει και κανένα βάσιμο νομικό έρεισμα, όσο ανόητο, γελοίο, εξωφρενικό και αν το θεωρούμε εμείς, εντούτοις θα πρέπει να το εξηγούμε αυτό σε εταίρους και συμμάχους. Γιατί οι άλλοι, μάλλον όλοι, δεν έχουν την ίδια γνώση ή εξοικείωση με το θέμα», τόνισε.

Βέβαια η ανταλλαγή των ΒΜΡ-1 με Marder φέρνει στα νησιά… Μ-113. Τώρα αν αυτο λέγεται ενίσχυση να μας το πει ο υπουργός.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα έχουμε «ήρεμα νερά» από εδώ και πέρα μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Αυγούστου, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω πως ναι. Όπως λένε και στο ΝΑΤΟ ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Επομένως διατηρούμαστε σε εγρήγορση. Δεν θα έλεγα σε συναγερμό ή επιφυλακή αλλά σε εγρήγορση».

Η εκτίμηση του Έλληνα Υπουργού μετά και τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, είναι πως δεν θα επαναληφθούν γεγονότα όπως εκείνα του καλοκαιριού του 2020.

Η Ελλάδα μπαίνει στο «κλειστό κλαμπ» των F-35

Στο Τέξας, η Αθηνα θέλησε να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της, έστω και τώρα στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, εντάσσεται στις χώρες που θα προμηθευτούν F-35, ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υποστήριξε, τέλος, πως το ελληνικό ενδιαφέρον για τα F-35, εκφράζεται έντονα μέσα από την πίεση που ασκείται, ώστε η απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης να φτάσει το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.