Ν.Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα έστειλε πυρομαχικά και 20 BMP-1 στην Ουκρανία»

Στη διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Η Ελλάδα έστειλε πυρομαχικά και 20 BMP-1 στην Ουκρανία»

Στη διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Αμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, στη διάσκεψη συμμετείχαν υπουργοί και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από 54 χώρες.

Συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη ταχείας παροχής αμυντικού εξοπλισμού, εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για την κάλυψη κενών σε αμυντικά συστήματα.

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του μεγέθους της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου που προκαλεί ο πόλεμος στο λαό της Ουκρανίας.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά και, προσφάτως, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο περιθώριο της συνάντησης, o υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.