Κοινή ναυτική άσκηση Ισραήλ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν, ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα

Άνοιξε ο δρόμος για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Τελ Αβίβ και του Άμπου Ντάμπι στην Ερυθρά Θάλασσα

Κοινή ναυτική άσκηση Ισραήλ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν, ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα

Δυνάμεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ισραήλ και την Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών (NAVCENT) ξεκίνησαν χθες πολυμερή άσκηση θαλάσσιων επιχειρήσεων ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η NAVCENT.

Αυτή είναι η πρώτη δημοσίως ανακοινωθείσα ναυτική άσκηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, και των δύο χωρών του Κόλπου που εξομάλυναν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ πέρυσι στο πλαίσιο των «Αβρααμικών Συμφωνιών».

Η πενθήμερη άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση στη θάλασσα στο USS Portland που επικεντρώνεται στις τακτικές επιβίβασης, έρευνας και κατάσχεσης, ανέφερε μια δήλωση. “Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τις δυνάμεις των ΗΠΑ να εκπαιδεύονται με περιφερειακούς εταίρους για την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας συλλογικής θαλάσσιας ασφάλειας”, δήλωσε ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, διοικητής του NAVCENT, του 5ου Στόλου των ΗΠΑ και των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνάμεων. «Η θαλάσσια συνεργασία συμβάλλει στη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ελεύθερης ροής του εμπορίου, τα οποία είναι απαραίτητα για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξομάλυνσης τον Σεπτέμβριο του 2020, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι άνοιξε ο δρόμος για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Τελ Αβίβ και του Άμπου Ντάμπι στην Ερυθρά Θάλασσα. Παράλληλα, οι ισραηλινές εταιρείες όπλων εργάστηκαν για την αύξηση των αμυντικών εξαγωγών τους προς τα κράτη του Κόλπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.