USS Hershel «Woody» Williams: Αυτό είναι το τεράστιο ελικοπτεροφόρο που έρχεται στη Σούδα (φώτο)

USS Hershel «Woody» Williams: Αυτό είναι το τεράστιο ελικοπτεροφόρο που έρχεται στη Σούδα (φώτο)

Το τεράστιο ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams θα ελλιμενιστεί μόνιμα στο ναύσταθμο της Σούδας, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο-πλωτή βάση ελικοπτέρων, το οποίο κατασκευάστηκε στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2017, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον Έκτο Στόλο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η κατασκευή του κόστισε 498 εκατ. δολάρια και πήρε το όνομά του από το Χέρσελ Γούντροου «Γούντι» Ουίλιαμς, στον οποίο απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Τιμής στη μάχη της νήσου Ίβο Τζίμα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ κατά των Ιαπώνων στον Ειρηνικό Ωκεανό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Χέρσελ «Γούντι» Ουίλιαμς έδωσε μάχη με τους Ιάπωνες κάτω από σφοδρά πυρά και με ελλιπή υποστήριξη, επί τέσσερις ώρες. Σε ηλικία 96 ετών σήμερα είναι ο τελευταίος επιζών που έχει λάβει το ανώτατο αμερικανικό παράσημο για τις ηρωικές πράξεις του.

Το πλοίο υποστηρίζει τη «φιλοξενία» ελικοπτέρων ΜΗ-53 και MH-60, ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις για προσωπικό 250 ατόμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.