ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πυραυλική επίθεση κατά του αντιτορπιλικού USS Carney στα ανοιχτά της Υεμένης – UAV έβαλλαν κατά αμερικανικής βάσης στο Ιράκ

Η επίθεση αναχαιτίστηκε από την αντιπυραυλική άμυνα, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούν τους Χούθι

Πυραυλική επίθεση κατά του αντιτορπιλικού USS Carney στα ανοιχτά της Υεμένης – UAV έβαλλαν κατά αμερικανικής βάσης στο Ιράκ

Το αντιτορπιλικό πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ USS Carney που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή αναχαίτισε πολλαπλά βλήματα κοντά στις ακτές της Υεμένης την Πέμπτη, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές Χούθι, οι οποίοι εμπλέκονται σε συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη. Περίπου 2-3 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές τι στόχευαν οι πύραυλοι. Είναι πιθανόν οι πύραυλοι να εκτοξεύθηκαν κατά του USS Carney ή να εκτοξεύθηκαν προς άλλον στόχο.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για πιθανή ιρανική επιθετικότητα, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Το Ιράν είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής της Χαμάς.

Το USS Carney πέρασε από τη διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα την Τετάρτη. Η διοίκηση του αμερικανικού στόλου ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «θα συμβάλει στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Επίσης επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη δέχθηκε απόψε η βάση Αΐν αλ Άσαντ, στο δυτικό Ιράκ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη του διεθνούς συνασπισμού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχους ασφαλείας.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν εντός των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής.

Η αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ βρίσκεται στη δυτική επαρχία Ανμπάρ.

Παράλληλα το κίνημα Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε μία μεγάλη τζιχαντιστική επιστράτευση, σκοπός της οποίας είναι να υποστηρίξει την παλαιστινιακή Χαμάς στον πόλεμό της με το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Χούθι, επίσημα γνωστοί ως Ανσάρ Αλλάχ, είναι ομάδα που δραστηριοποιείται στην Υεμένη και λέγεται πως διαθέτει τουλάχιστον 100 με 120 χιλιάδες υποστηρικτές. Πρόκειται για μία ισλαμική πολιτική και ένοπλη οργάνωση, παρόμοιου χαρακτήρα με την Χαμάς και την Χεζμπολάχ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.