ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού και επίσημα το νέο πλοίο «Περσέας»

«Ο ρόλος του "Περσέα" ως πλοίου γενικής υποστήριξης είναι απολύτως καθοριστικός» δήλωσε ο Ν.Δένδιας

Στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού και επίσημα το νέο πλοίο «Περσέας»

Στην τελετή παράδοσης του πλοίου γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΕΡΣΕΑΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Τον υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «ΠΕΡΣΕΑΣ» διαθέτει, μεταξύ άλλων, υβριδική προωστήρια εγκατάσταση, ηλεκτροπρόωση με ελάχιστη ακουστική υπογραφή που του επιτρέπει να πλέει δίχως να γίνεται αντιληπτό, υπερπλεονάζουσα ηλεκτρική ισχύ 11MW (ικανή να τροφοδοτήσει ένα μεσαίου μεγέθους νησί), μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων, δυνατότητα μεταφοράς και παράδοσης εν πλω καυσίμου F-76 περίπου 3.000 κυβ. μέτρων, ελικοδρόμιο στο οποίο μπορούν να προσνηωθούν όλα τα ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαθέτει επιπλέον πλήρη εξοπλισμό για σεισμικές και γεωφυσικές ερευνητικές αποστολές.

«Ο ρόλος του “Περσέα” ως πλοίο γενικής υποστήριξης είναι απολύτως καθοριστικός για την επιχειρησιακή σχεδίαση και την επιχειρησιακή δυνατότητα του Στόλου», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του πλοίου γενικής υποστήριξης «Περσέας» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυστάθμου Σαλαμίνας.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά σήμερα που παρίσταμαι στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “Περσέας” στη δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού».

Αναφερόμενος, δε, στην επίθεση που δέχθηκε ο Ισραήλ, ξεκαθάρισε ότι «η τρομοκρατία είναι πάντοτε αρχή δεινών και όποιος θεωρεί ότι με την τρομοκρατία και την άσκησή της θα λύσει προβλήματα και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, σφάλλει βαρύτατα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, ο υπαρχηγός Στόλου υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ, ο διευθυντής Γενικού Επιτελείου Ναυτικού/Διεύθυνση Εξοπλισμών υποναύαρχος (Μ) Χρήστος Σκεπαρνάκος ΠΝ, ο διοικητής του ναυστάθμου Σαλαμίνας αρχιπλοίαρχος (Μ) Πάνος Κασαπάκης ΠΝ, άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ε.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.