Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό μεσίτριας με απειλές – «Ξέρω που μένεις»

«Ή θα έρθεις να πάρεις τα λεφτά ή μην εμφανιστείς στο συμβολαιογραφείο γιατί ξέρω που μένεις»

Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό μεσίτριας με απειλές – «Ξέρω που μένεις»

O Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών Αττικής, καταγγέλλει νέο ξυλοδαρμό μεσίτριας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «Με λύπη αλλά και τρόμο είμαστε για ακόμα μια φορά στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον ξυλοδαρμό ακόμα μιας συναδέλφου, επειδή ζήτησε το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την νόμιμη αμοιβή της.

Η συνάδελφος έζησε τον απόλυτο τρόμο με τις απειλές και τελικά με τα χτυπήματα που δέχθηκε από τους αγοραστές και μάλιστα έξω από το γραφείο της Συμβολαιογράφου.

Ο εν λόγω αγοραστής παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει όλα τα νόμιμα έγγραφα, που πιστοποιούν ότι έδινε εντολή στην μεσίτρια να βρει για λογαριασμό του ακίνητο, αρχικά αρνήθηκε προ τριμήνου να καταβάλλει το 50% της αμοιβής όταν υπεγράφη το προσύμφωνο βάζοντας μάλιστα «μπροστά» τη δικηγόρο του.

Η συνάδελφος καλόπιστα δεν δημιούργησε θέμα περιμένοντας να πληρωθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μετά την παρέλευση τριών μηνών και ενώ χθες Τρίτη θα υπογραφόταν το τελικό συμβόλαιο, η μεσίτρια δέχθηκε τηλεφώνημα από τη μητέρα του αγοραστή η οποία της ζήτησε να εισπράξει σε μετρητά την αμοιβή της χωρίς την καταβολή του ΦΠΑ.

Την άρνηση της μεσίτριας ακολούθησε απειλητικό τηλεφώνημα του αγοραστή ο οποίος της είπε: «Ή θα έρθεις να πάρεις τα λεφτά ή μην εμφανιστείς στο συμβολαιογραφείο γιατί ξέρω που μένεις».

Συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέροντας πως «Μετά την ολοκλήρωση του Συμβολαίου, οι αγοραστές ακολούθησαν τη συνάδελφό μας μέχρι το ασανσέρ όπου με ύβρεις και απειλές της ζητούσαν να τους δώσει το πρωτότυπο της εντολής. Η μεσίτρια επιχείρησε να φύγει και τότε μία εκ των αγοραστών την κόλλησε στην πόρτα του ασανσέρ. Όταν η συνάδελφος έβαλε τις φωνές και ξεφεύγοντας προσπάθησε να κατέβει από τον 6ο όροφο μέσω του κλιμακοστασίου, ο ένας εκ των αγοραστών – ο οποίος τυγχάνει σωματώδης – την άρπαξε από τα μαλλιά και την απειλούσε .

Η συνάδελφος κατάφερε να φύγει και να καλέσει την αστυνομία, ενώ ο αγοραστής μαινόμενος ακουγόταν να βρίζει και να προσπαθεί να κατέβει τις σκάλες για να εντοπίσει ξανά τη συνάδελφο.

Ασφαλώς η συνάδελφος σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε τη δικηγόρο της και κατέθεσε μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και αναμένουμε φυσικά να κινηθούν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αποτελεί ντροπή να πρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες να καταγγείλουμε και δεύτερο ξυλοδαρμό συναδέλφου επειδή – άκουσον άκουσον – ζήτησε να πληρωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλούμε την Πολιτεία να μας προστατεύσει με κάθε τρόπο αλλά και τους συμβολαιογράφους να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και επαγγελματισμό ώστε οι πελάτες τους να συμπεριφέρονται στο πλαίσιο του νόμου και να μην ανέχονται να διαδραματίζονται τέτοια περιστατικά στα γραφεία τους!» καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.