ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νεκρός 55χρονος στην Κοζάνη: Πνίγηκε τρώγοντας μηλόπιτα – «O εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο για 15 λεπτά»

«Μετά από τις εξετάσεις που του έκαναν, τις αξονικές και όλα αναλυτικά, βρήκαν το κομμάτι γλυκού στον λαιμό»

Νεκρός 55χρονος στην Κοζάνη: Πνίγηκε τρώγοντας μηλόπιτα – «O εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο για 15 λεπτά»

Την τελευταία του πνοή με ένα κομμάτι μηλόπιτα στο στόμα, άφησε ο 55χρονος Περικλής Καρυπίδης ο οποίος ζούσε σε χωριό της Κοζάνης.

Ειδικότερα, ο άτυχος άνδρας πέρασε από το σπίτι του αδερφού του να τον επισκεφτεί, ο οποίος του πρότεινε να τον κεράσει λίγο από το γλυκό, με τον 55χρονο να δέχεται.

Πήρε μαζί του για το σπίτι τη μηλόπιτα αλλά στη διαδρομή θέλησε να δοκιμάσει το γλυκό, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι να φράξει τον λαιμό του και να μην μπορεί να ανασάνει.

Ο άτυχος 55χρονος έπεσε στο έδαφος και κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για τη ζωή του. Η κόρη του καταγγέλλει πως πέρασαν τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων κανένα δεν τον βοήθησε.

«Πήγε να δει τον θείο μου. Ο θείος μου του έδωσε μηλόπιτα και στον δρόμο μάλλον την έφαγε και πνίγηκε και ο πνιγμός έφερε την ανακοπή, πνευμονική εμβολή και επειδή έπεσε κάτω, ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά», λέει η κόρη του θύματος.

«Ένας γείτονας ειδοποίησε τον θείο μου ο οποίος του έκανε ΚΑΡΠΑ, συνήλθε, αλλά ο εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο πάνω από 15 λεπτά. Αν ο γείτονας έκανε ίσως ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου, αν κάποιος έκανε ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου… Τον περάσανε τουλάχιστον τρεις χωριανοί».

«O εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο για 15 λεπτά. Έπρεπε η ΚΑΡΠΑ να γίνει νωρίτερα» λέει συντετριμμένη η κόρη του θύματος, φανερώνοντας ότι «περισσότερο σκέφτομαι την αδερφή μου που είναι 16 χρονών και τη μητέρα μου».

Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον αδερφό του και έδειχνε σημάδια ενθαρρυντικά, το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο όπου και αφαιρέθηκε το κομμάτι της μηλόπιτας και διασωληνώθηκε.

«Μετά από τις εξετάσεις που του έκαναν, τις αξονικές και όλα αναλυτικά, βρήκαν το κομμάτι γλυκού στον λαιμό. Οι γιατροί τον περιποιήθηκαν στο Μαμάτσειο, έπεσαν πάνω του. Πήγε, έκατσε έξι μέρες στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, τα ίδια έκαναν και εκεί, τον επισκέφτηκα τελευταία μέρα, του είπα ότι θα φροντίζω την οικογένειά του, όπως έκανα όλα τα χρόνια», λέει η αδερφή του 55χρονου.

Σημειώνεται πως από τις 29 Οκτωβρίου ο άτυχος άνδρας έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και πριν από δύο μέρες άφησε την τελευταία του πνοή. Τραγική ειρωνεία, πως εκείνη τη μέρα θα γιόρταζε την επέτειο γάμου με τη γυναίκα του ενώ πριν από έναν μήνα μάλιστα, πάντρεψε την κόρη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ παντρεύτηκα 08/10. Ήμασταν μαζί στον γάμο ωραία και καλά, περάσαμε ωραία στον γάμο τον δικό μου. Μετά 29/10 είχαν επέτειο η μαμά και ο μπαμπάς, ήταν μία χαρά. Ήταν αγαθός, δεν ήθελε ποτέ το κακό κανενός. Πάρα πολύ αγαθή και καλή ψυχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.