ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Απαντά σε θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ακύρωση τριών συμβάσεων εξωτερικού των ΕΑΣ

Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανάθεση για την καταστροφή των υπόλοιπων 350.000 ναρκών κατά προσωπικού

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Απαντά σε θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ακύρωση τριών συμβάσεων εξωτερικού των ΕΑΣ

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι «ουδεμία ανάθεση για την καταστροφή των υπόλοιπων 350.000 ναρκών κατά προσωπικού έχει πραγματοποιηθεί από τη σημερινή διοίκηση των ΕΑΣ μέχρι σήμερα», απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ακύρωση τριών συμβάσεων εξωτερικού των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων: Διεθνής Διασυρμός της χώρας, πλήγμα στην εξωστρέφεια και τη φήμη της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας με υπέρογκα διαφυγόντα έσοδα αλλά και απώλειες από τις εγγυήσεις και τις ρήτρες των Συμβάσεων».

«Η απελθούσα διοίκηση, δηλαδή επί της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν εκείνη η οποία προέβη σε ανάθεση καταστροφής 643.265 ναρκών, χωρίς μάλιστα διενέργεια διαγωνισμού, με ολέθρια αποτελέσματα τόσο για την ολοκλήρωση του έργου, όσο και για την υπόσταση του εργοστασίου της εταιρείας στο Λαύριο, λόγω της εκτεταμένης προκληθείσας περιβαλλοντικής ρύπανσης από την ανενόχλητη, αδιατάρακτη και ανεξέλεγκτη ρίψη επικίνδυνων εκρηκτικών αποβλήτων στο συγκεκριμένο χώρο, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των όρων της σύμβασης», πρόσθεσε.

«Το κόστος», συνέχισε, «για την αποκατάσταση της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσε η προηγούμενη διοίκηση μαζί με τον εργολάβο που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου, με την έγκριση της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μελέτη της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργαστήριο Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου».

«Μετά την κήρυξη εκπτώτου του παραπάνω εργολάβου, η σημερινή διοίκηση προκειμένου να περισώσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των υποχρεώσεων στα πλαίσια της Συνθήκης της Οτάβα, διενήργησε διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση αξιόπιστου αναδόχου, με τη σχετική σύμβαση να έχει υποβληθεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Για τη μελέτη απορρύπανσης του οικοπέδου της Ελευσίνας, εξήγησε ότι «έχει ήδη παραληφθεί και αξιολογείται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και από το αρμόδιο τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο επιπλέον εξειδικευμένης τεχνικά αξιολόγησης», ενώ εκτιμάται ότι το κόστος ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ, «γεγονός που προκαλεί βασανιστικά ερωτήματα για τα πεπραγμένα της συγκεκριμένης (προηγούμενης) διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της».

Όσο για «προσφορές της τάξης των 1,8 εκατ. ευρώ», ο υπουργός πρόσθεσε ότι «κρίνονται αβάσιμες, δεδομένου ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοια προσφορά, αφού ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, από την τότε διοίκηση, πριν καν το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για το σύνολο των αναθέσεων που έχουν γίνει επί των ημερών της σημερινής διοίκησης, έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και για πρώτη φορά, αναρτώνται στο σύνολό τους στη Διαύγεια και στο ΚΗΜΔΗΣ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.