ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ο Ιταλός ΥΠΑΜ «ξέκοψε» κάθε κουβέντα: «Δεν έχουμε F-16, δεν έχουμε καμία συμφωνία να εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς πιλότους»

Τι απάντησε για την μείωση του προϋπολογισμού άμυνας

Ο Ιταλός ΥΠΑΜ «ξέκοψε» κάθε κουβέντα: «Δεν έχουμε F-16, δεν έχουμε καμία συμφωνία να εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς πιλότους»

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση στο ιταλικό κοινοβούλιο, με αναφορά σε ενδεχόμενη εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων από την ιταλική Πολεμική Αεροπορία, ο Κροζέτο υπογράμμισε: «η Ιταλία δεν δεσμεύθηκε σχετικά με εκπαίδευση πιλότων, δεν έχουμε F-16 και δεν εννοούμε να αγοράσουμε, για να εκπαιδεύσουμε κανέναν».

Ο Ιταλός υπουργός, παράλληλα, αναφέρθηκε στην έκκληση του ΝΑΤΟ προς τα μέλη του, να προορίσουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες.

«Προς το παρόν, φέτος το σχετικό ποσοστό, στην χώρα μας θα είναι 1,46% και το 2024 θα μειωθεί στο 1,43%» είπε ο Κροζέτο, προσθέτοντας ότι «το ποσοστό των αμυντικών δαπανών αποφασίζεται από το κοινοβούλιο, με επιλογή πολιτικής φύσεως».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να σεβαστούμε την όλη αυτή συμφωνία διότι, διαφορετικά, θα γίνουμε η τελευταία χώρα της Συμμαχίας, σε επενδύσεις για την άμυνα» ολοκλήρωσε ο Γκουίντο Κροζέτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.