ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο πρώην αρχηγός του ναυτικού της Κίνας ορίστηκε νέος υπουργός Άμυνας

Ήταν υπεύθυνος για την ζώνη της Ταϊβάν

Ο πρώην αρχηγός του ναυτικού της Κίνας ορίστηκε νέος υπουργός Άμυνας

Η Κίνα όρισε τον πρώην αρχηγό του ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, Ντονγκ Τζουν, ως νέο υπουργό Άμυνας.

Ο διορισμός από Κινέζους νομοθέτες έρχεται καθώς ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναβαθμίζει τον στρατό ως μέρος της ώθησής του να κάνει την Κίνα κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη, στόχος που έχει ανησυχήσει πολλούς γείτονες, ιδιαίτερα τη διεκδίκησή της απέναντι στην αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν και στη διαφιλονικούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο ρόλος του υπουργού Άμυνας της Κίνας είναι να είναι το δημόσιο πρόσωπο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στην εμπλοκή του με τα μέσα ενημέρωσης και με άλλες ένοπλες δυνάμεις.

Ένα κρίσιμο στοιχείο της δουλειάς του είναι να συνεργάζεται με τον στρατό των ΗΠΑ για να μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης για την Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δύο σημεία ανάφλεξης στα οποία ο Ντονγκ, 62 ετών, δεν είναι άγνωστος.

Προτού γίνει αρχηγός του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και γίνει πλήρης στρατηγός το 2021, ήταν υποδιοικητής του Στόλου της Ανατολικής Θάλασσας, της ραχοκοκαλιάς της σημερινής Διοίκησης του Ανατολικού Θεάτρου – της κύριας δύναμης που είναι υπεύθυνη για τις μάχες για την Ταϊβάν.

Υπηρέτησε επίσης ως υποδιοικητής της Διοίκησης του Νότιου Θεάτρου που δραστηριοποιείται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικείται από την Κίνα.

«Ο Ντονγκ θα ήταν εξοικειωμένος με τη διαχείριση κοντινών συναντήσεων μεταξύ του κινεζικού και του αμερικανικού στρατού. Αυτό είναι χρήσιμο όταν πρέπει να διαχειριστεί κρίσεις μεταξύ των δύο στρατών», δήλωσε ο Λι Μινγκγιάνγκ, μελετητής διεθνών σχέσεων στη Σχολή Διεθνών Σπουδών Rajaratnam στη Σιγκαπούρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντονγκ αντικαθιστά τον Λι Σανγκφού, ο οποίος σύμφωνα με το Reuters, είναι υπό έρευνα για διαφθορά που σχετίζεται με την προμήθεια και την ανάπτυξη εξοπλισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.