ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση έξι ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R Sea Hawk στη Νορβηγία

Θα αντικαταστήσουν ισάριθμα NH-90 NFH

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση έξι ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R Sea Hawk στη Νορβηγία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έδωσαν το «πράσινο φως» στην πώληση στη Νορβηγία έξι ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R Sea Hawk, υλικών και υπηρεσιών εκπαίδευσης και υποστήριξης, έναντι δυνητικού κόστους 1 δισ. δολαρίων.

Τα MH-60R Sea Hawk θα αντικαταστήσουν ισάριθμα NH-90 NFH, του Νορβηγικού Ναυτικού, τα οποία έχει αποφασιστεί ότι θα αποσυρθούν πρόωρα, μαζί με τα οκτώ ελικόπτερα του ίδιου τύπου της Ακτοφυλακής.

Η Νορβηγία δικαιολόγησε την απόφαση να αντικαταστήσει τα 14 NH-90 NFH με έξι MH-60R Sea Hawk, λέγοντας ότι πολλές από τις αποστολές των NH-90 NFH θα αναλάβουν UAV, ιδιαίτερα στον τομέα της επιτήρησης και της συλλογής πληροφοριών.

To 2001 η Νορβηγία προχώρησε στην προμήθεια 14 NH-90 για χρήση από το Ναυτικό και την Ακτοφυλακή της χώρας.

Οι παραδόσεις είχαν προγραμματιστεί για την περίοδο 2005-2008. Ωστόσο, το πρώτο ελικόπτερο παραδόθηκε το Δεκέμβριο του 2011, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 είχαν παραδοθεί έξι από τα 14 ελικόπτερα.

Το Φεβρουάριο του 2018, έκθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ανέφερε ότι τα ελικόπτερα δεν παρέχουν επαρκείς ώρες πτήσης για το ρόλο τους.

Σύμφωνα με το τελικό χρονοδιάγραμμα και τα 14 ελικόπτερα θα παραδίδονταν εντός του 2022, αλλά τελικά και αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε και το τελευταίο ελικόπτερο θα παραδιδόταν το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό ήταν και σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τη Νορβηγία και προχώρησε στην ακύρωση του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.