Οι Ουκρανοί δεν επιτρέπουν τον απόπλου εμπορικών πλοίων από την Οδησσό – Τα κρατάνε σαν ασπίδα προστασίας από τους Ρώσους

Εγκλωβισμένα πλοία στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας

Οι Ουκρανοί δεν επιτρέπουν τον απόπλου εμπορικών πλοίων από την Οδησσό – Τα κρατάνε σαν ασπίδα προστασίας από τους Ρώσους

«Οι ειδικές επιχειρήσεις της Ρωσίας συνεχίζονται στην Ουκρανία και ενώ οι νεοναζιστικές ομάδες που ήταν παγιδευμένες στο χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη παραδόθηκαν, έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία δεν επέτρεψε στα ξένα πλοία να εγκαταλείψουν τα λιμάνια προκειμένου με αυτά να αποτρέψουν επιθέσεις στην Οδησσό», γράφει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık. 

Σύμφωνα με αυτήν, 21 από τα πλοία που δεν επετράπη να φύγουν από το λιμάνι της Οδησσού ανήκουν σε Τούρκους.

Τα 4 από αυτά είναι υπό τουρκική σημαία και τα άλλα 17 είναι τουρκικής ιδιοκτησίας, αλλά φέρουν σημαία άλλης χώρας:

«Αν και φέρουν σημαία άλλης χώρας, αυτά τα 17 πλοία ανήκουν στους Τούρκους. Υπάρχουν 21 τουρκικά πλοία συνολικά. Η Ουκρανία δεν θέλει να φύγουν αυτά τα πλοία, με το σκεπτικό ότι «υπάρχει κίνδυνος», επικαλούμενη τις νάρκες που έχουν απομείνει στη θάλασσα. Η Ρωσία άνοιξε έναν διάδρομο ασφαλείας, αλλά ακόμα δεν τα επιτρέπουν. Φαίνεται ότι ο κύριος σκοπός είναι άλλος. Αν φύγουν ξένα πλοία, οι Ουκρανοί θα γίνουν ξεκάθαρος στόχος και η Οδησσός σύντομα θα πέσει.

Έτσι, ένας από τους λόγους που τα τουρκικά πλοία παραμένουν σε αναμονή είναι ο εξής: Εάν οι Ρώσοι ξεκινήσουν μια επιχείρηση στην Οδησσό και χτυπήσουν τουρκικά πλοία, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει ένταση στις τουρκο-ρωσικές σχέσεις», λένε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.