ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν από το Φιδονήσι – «Ως κίνηση καλής θέλησης για να διευκολυνθεί η μεταφορά των σιτηρών» λέει η Μόσχα

Το πρωί απέπλευσε το πρώτο πλοίο φορτωμένο με σιτηρά από το Μπερντιάνσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν από το Φιδονήσι – «Ως κίνηση καλής θέλησης για να διευκολυνθεί η μεταφορά των σιτηρών» λέει η Μόσχα

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Φιδονήσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, το οποίο χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «κίνηση καλής θέλησης» προκειμένου να διευκολυνθεί η εξαγωγή και η μεταφορά σιτηρών από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μέσω ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Προφανώς οι Ρώσοι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια για να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να αποναρκοθετήσουν την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και να μην έχουν εμπόδια οι μεταφορές των σιτηρών.

Η αλήθεια είναι πως η κατοχή του Φιδονησίου δεν αποτελούσε κανένα εμπόδιο για το εμπόριο των σιτηρών.

Περισσότερο ήταν πρόσχημα της Δύσης και του Κιέβου.

Με αυτή την κίνηση οι Ρώσοι «τζογάρουν» αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τους βγει καθώς και στην περίπτωση του Κιέβου αποδείχτηκε πως έκαναν λάθος να αποσύρουν τις δυνάμεις τους έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα πάλι ως κίνηση «καλής θέλησης».

Υπάρχει και η εκδοχή πως οι Ρώσοι πιέζονταν στο Φιδονήσι και σε αυτή την φάση του πολέμου τους συνέφερε να αποσυρθούν ίσως θεωρώντας ότι μπορούν να επανέλθουν και πάλι αν χρειαστεί.

Τη νύχτα υπήρξε και άλλη ουκρανική επίθεση στο Φιδονήσι και ίσως οι Ρώσοι θεωρούν πως δεν είναι συμφέρουσα η κατοχή του νησιού αυτή την στιγμή ιδιαίτερα μετά την βύθιση του Moskva.

Η επίθεση έγινε φυσικά με ΝΑΤΟϊκή βοήθεια.

Το ΝΑΤΟ χρειαζόταν επειγόντως να παρουσιάσει ένα ουκρανικό επίτευγμα καθώς οι απανωτές ήττες στο Ντόνμπας έχουν ρίξει το ηθικό των ουκρανικών δυνάμεων.

H ρωσική φρουρά αποχώρησε με δύο ταχύπλοα σκάφη.

Νωρίτερα όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές της πόλης Μπερντιάνσκ το πρώτο πλοίο φορτωμένο με 7.000 τόνους δημητριακών και προστατευόμενο από το ρωσικό Ναυτικό απέπλευσε από το λιμάνι της.

«Το πρώτο, έπειτα από μήνες, εμπορικό πλοίο απέπλευσε από το εμπορικό λιμάνι του Μπερντιάνσκ, 7.000 τόνοι δημητριακών αναχωρούν προς φίλες χώρες», ανέφερε στο Telegram  ο Εβγκένι Μπαλίτσκι.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.